Домовой - Светловодск
» » » Правова допомога військовослужбовцям: у Кропивницькому відбувся правопросвітній семінар

Правова допомога військовослужбовцям: у Кропивницькому відбувся правопросвітній семінар

Автор: redactor
Правова допомога військовослужбовцям: у Кропивницькому відбувся правопросвітній семінар
На базі обласного центру зайнятості за участі представників Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся семінар для військовослужбовців та учасників бойових дій.
До проведення семінару долучились: Олена Морозова, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги (БППД), Катерина Полоз, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД, Анна Хабзей, заступник начальника відділу правової інформації та консультації, Світлана Бем, начальник Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області, Олександр Панфілов, завідувач сектору правового забезпечення, Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості, а також Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості,.
Анна Хабзей виступила з доповіддю на тему «Права та пільги військовослужбовців і учасників АТО». Зокрема були порушені питання, щодо: санітарно-курортного лікування та грошового забезпечення демобілізованих військовослужбовців, одноразової щорічної допомоги, отримання землі і квартирного обліку.
Олена Морозова пояснила присутнім зміст основних положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та практику їх застосування, поінформувала про діяльність системи БПД, основні напрямки роботи та послуги, які громадяни мають змогу отримати звернувшись безпосередньо до спеціалістів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.
Про правопросвітні заходи, які проводять центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кропивницькому та запуск офіційного веб-сайту загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» розповіла Катерина Полоз.
«У нас можна буде отримати будь-яку консультацію, що стосується будівництва. У громадській приймальні постійно проводитиметься прийом та консультування громадян», – надала рекомендації учасникам семінару у сфері будівництва Світлана Бем.
Про обов’язкову реєстрацію новобудівель та відповідальність фізичних осіб за самовільне будівництво розповів Олександр Панфілов.
Військовослужбовці, які перебувають на обліку у центрі зайнятості та взяли участь у семінарі найбільше цікавилися питаннями щодо правового врегулювання земельних правовідносин, державних гарантій та пільг у сфері соціального забезпечення.

Юридичний відділ обласного центру зайнятості
499     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб