Домовой - Светловодск

Кіровоградщина: соціальний захист ВПО – у фокусі уваги

Автор: redactor
Кіровоградщина: соціальний захист ВПО – у фокусі уваги
У рамках програми «Радників Міністерства соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб», що реалізується в області, на базі Центральноукраїнського національного технічного університету, упродовж трьох днів за участі радника Міністерства соціальної політики з питань ВПО по Полтавській області, в.о. по Кіровоградській області Вікторії Курилко пройшла низка інформаційних зустрічей з елементами тренінгів.
Участь у цих заходах взяли фахівці обласного центру зайнятості, центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, структурних підрозділів Кіровоградської обласної державної адміністрації, представники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрації та міськвиконкомів, а також представники громадських організацій, які безпосередньо беруть участь в роботі з внутрішньо переміщеними особами.
17 липня відбувся семінар-тренінг на тему «Актуальні питання реалізації соціальних прав ВПО», під час якого розглянули аспекти досудової та судової практики вирішення запитів внутрішньо переміщених осіб, сприяння створенню ефективної системи переправлення. Тренінгова програма базувалася на досвіді роботи управлінь праці соціального захисту населення органів влади та місцевого самоврядування та Пенсійного фонду України.
Цього ж дня пройшла й робоча зустріч з елементами тренінгу на тему «Захист прав ВПО: призначення всіх видів соціальних виплат ВПО», програма якої включала розгляд питання здійснення виплат щомісячної адресної допомоги цим громадянам, одноразової грошової допомоги, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, пенсійних виплат, допомоги у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності та іншими виплатами.
Під час засідання круглого столу, що відбувся 18 липня для представників державних структур, які задіяні у наданні послуг внутрішньо переміщеним особам, розглянули комплекс питань, що стосуються правового та соціального захисту цих громадян, взаємодії органів системи соціального захисту, органів державної влади та місцевого самоврядування у напрямку інтеграції внутрішньо переміщених осіб у соціум. Також під час засідання круглого столу були обговорені кращі практики з питань ефективного спілкування та підтримки ВПО, інтеграційних програм в регіоні, проблем та перспектив соціальної адаптації та інтеграції ВПО.
Заступником директора обласного центру зайнятості Богданом Стояном, у ході обговорення піднятих питань, було внесено пропозицію щодо здійснення спільних виїзних заходів в райони, де проживають внутрішньо переміщені особи, задля інформування їх про можливості реалізації їхнього права на соціальний захист.
Слід зауважити, що такі зустрічі з елементами тренінгів, відкрита дискусія між представниками органів влади, місцевого самоврядування та іншими структурами, які опікуються питаннями соціального захисту ВПО, є корисними. Адже вони дають можливість розглянути кращий досвід роботи з цією категорією громадян, виробити конкретні рекомендації аби забезпечити доступність ВПО до отримання всіх видів соціальної допомоги, цим самим змінити життя цих громадян на краще.
Обласний центр зайнятості
939     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб