Домовой - Светловодск

Учасникам АТО про іхні права та можливості

Автор: redactor
Учасникам АТО про іхні права та можливості
В Устинівському районному центрі зайнятості для демобілізованих з військової служби та учасників антитерористичної операції за участі соціальних партнерів пройшов День інформації, у ході якого відбулася низка різнопланових заходів.
Зокрема, відбулися семінари з питання легальної зайнятості та семінар для військовослужбовців та учасників АТО, семінар за участю осіб з інвалідністю.
Так, під час інформаційного семінару директор центру зайнятості Світлана Макаренко зазначила, що центри зайнятості області спрямовують свою роботу щодо сприяння зазначеним громадянам в працевлаштуванні шляхом надання адресних соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, бажань, інтересів та ситуації, що склалася на регіональному ринку праці.
Загалом за послугами служби зайнятості до центру зайнятості звернулося 60 осіб з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. З них 22 демобілізованих військових за сприяння служби зайнятості знайшли роботу, в тому числі 5 осіб отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Професійне навчання, підвищення кваліфікації за направленням центру зайнятості проходили 5 осіб, у громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь 11 осіб.
Начальник відділу персоніфікованого обліку осіб, які мають право на пільги, Інна Чернігова та головний спеціаліст відділу з питань управління персоналом та обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці управління соціального захисту Устинівської райдержадміністрації Аліна Басай розповіли про можливість оздоровлення учасників АТО та членів їх сімей, про пільги та соціальні виплати даній категорії населення. Обговорили шляхи відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь та можливість проходження навчання за рахунок державних коштів.
Допомога у поверненні до мирного життя демобілізованих військовослужбовців, у тому числі вирішення проблеми зайнятості, є одним з найважливіших напрямків роботи служби зайнятості. Ця робота ведеться постійно, системно та цілеспрямовано.
Такі заходи надзвичайно важливі для зазначеної категорії безробітних, адже вони мають можливість отримати необхідну інформацію й напрацювати орієнтири подальших дій для працевлаштування.
1031     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб