Домовой - Светловодск
» » » У Кропивницькому безробітні вчилися, як не стати «живим товаром»

У Кропивницькому безробітні вчилися, як не стати «живим товаром»

Автор: redactor
У Кропивницькому безробітні вчилися, як не стати «живим товаром»
У приміщенні інформаційно-консультаційного центру обласного центру зайнятості, за участі представників громадської організації «Обласний жіночий інформаційний центр» (ОЖІЦ) для безробітних громадян відбувся семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». Спікером заходу стала куратор напрямку збереження репродуктивного здоров'я населення Світлана Приймак.
У сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Сучасне рабство може торкнутися кожного, не залежно від соціального статусу, віку, статі і освіти. Постраждалі живуть серед нас, але часом залишаються невидимими. Зокрема, за офіційними даними, 7 мешканців нашої області наразі мають статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми.
Під час спілкування з шукачами роботи, С. Приймак, розглянула основні елементи поняття «торгівлі людьми»: дії зловмисників, мету та способи вчинення подібних кримінальних правопорушень. Крім того, учасники заходу обговорили основні характеристики різних видів експлуатації та небезпечні наслідки нелегального працевлаштування як для певної людини, так і для суспільства. Також учасники переглянули відео про внутрішню трудову експлуатацію.
Більш детально представниця ГО зупинилась на відомих прикладах торгівлі людьми в Україні і акцентувала увагу на тому, що «тенденції» сучасного рабовласництва дещо змінились: якщо раніше потерпілими від торгівлі людьми в основному ставали молоді дівчата (з метою сексуального рабства), то тепер у «пріоритетах» злочинців чоловіки віком до 35 років, яких експлуатують у вигляді «безкоштовної робочої сили».
С. Приймак зупинилася на питаннях працевлаштування за кордоном, оскільки надання таких послуг работоргівці часто використовують як прикриття для втілення своїх злочинних намірів. Для того, щоб убезпечити себе від тенетів шахраїв, шукачі роботи можуть ознайомитись з переліком суб'єктів господарської діяльності, які мають ліцензію на посередництво у працевлаштуванні на роботу за кордоном та здійснюють діяльність на території України. Зазначимо, що у Кіровоградській області діє 16 таких ліцензованих приватних агентств.
584     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб