Домовой - Светловодск
» » » Попереджаємо зовнішню нелегальну трудову міграцію та протидіємо торгівлю людьми

Попереджаємо зовнішню нелегальну трудову міграцію та протидіємо торгівлю людьми

Автор: redactor
Попереджаємо зовнішню нелегальну трудову міграцію та протидіємо торгівлю людьми
З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми днями фахівці Гайворонського районного центру зайнятості провели для безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості в пошуках роботи, інформаційний семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці».
На захід були запрошені представники районної центральної бібліотеки, які поінформували присутніх про те, що 30 липня щороку у світі відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Цей день у 2013 році проголосила Генеральна Асамблея ООН, щоб підвищити інформованість громадськості про глобальну проблему, а також привернути увагу до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами торгівлі людьми. Під час заходу присутніх ознайомили з поняттям «торгівля людьми», розповіли про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном, види шахрайства при працевлаштуванні за кордоном та ін.
Слухачів було ознайомлено з причинами, які спонукають людей виїхати за кордон, як і де оформити робочу візу, з основними документами, які потрібно мати для виїзду за кордон та законодавчою базою. Обговорено ризики нелегального працевлаштування; шахрайські схеми, які використовуються торговцями людьми.
Провідний фахівець з питань зайнятості районного центру зайнятості Наталія Орлик ознайомила присутніх зі станом локального ринку праці, професіями, актуальними на ньому, вимогами роботодавців до претендентів на вакантні робочі місця, наголошуючи на перевагах легального працевлаштування. Н. Орлик повідомила про нові та сучасні форми роботи, які використовує служба зайнятості у своїй діяльності. Зокрема, основну увагу акцентувала на сервісі «Електронної черги», можливості створення відео-резюме, проведення скайп-співбесіди з роботодавцями з метою прискорення працевлаштування та ін.
Звертаючи наостанок до слухачів Н. Орлик сказала: «Працюючи нелегально, працівник позбавляє себе гарантованого права на працю, соціального, пенсійного й медичного забезпечення та інших соціальних гарантій. А використання тіньової зайнятості роботодавцем фактично позбавляє його права вимагати від працівника виконання якісної роботи та правил внутрішньому трудовому розпорядку тощо. Тому обов’язок служби зайнятості застерегти та попередити шукачів
725     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб