Домовой - Светловодск

Зайнятість має бути легальною

Автор: redactor
Зайнятість має бути легальною
На базі Олександрійського об’єднаного управління Пенсійного фонду України фахівці міськрайонного центру зайнятості провели інформаційний семінар «Легальна зайнятість». Зміст цього заходу - розкриття переваг легального працевлаштування та застереження учасників семінару від шахрайства під час прийому на роботу.
Зазначалося, що тіньова зайнятість спрямована проти людини. Така зайнятість, насамперед, позбавляє гарантованого права на працю, соціальне, пенсійне та медичне забезпечення та інші соціальні гарантії.
Ірина Хованюк, перший заступник начальника Олександрійського об’єднаного управління Пенсійного фонду України, звернула увагу присутніх на діючий портал інформаційних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою якого кожен самостійно може відслідковувати відомості про відрахування із своєї заробітної плати та наявність «страховаго стажу», таким чином, контролюючи роботодавця.
Продовжуючи свою промову І.Хованюк сказала: «Влаштовуючись на роботу неофіційно, працівник повинен чітко усвідомлювати: якщо зарплату виплачують «в конверті» – це, перш за все, удар по пенсійних накопиченнях громадян, а відсутність запису в трудовій книжці і зовсім позбавляє працівників пенсійного стажу. Адже нарахування страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування здійснюється роботодавцем тільки виходячи з офіційної суми заробітної плати».
На семінарі слухачі спільно з фахівцями міськрайонного центру зайнятості розглянули переваги легальної зайнятості в Україні, види шахрайства при такому працевлаштуванні, а також ознайомилися з умовами укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту, їх відмінності, тощо. Також присутні були поінформовані й про соціальні ризики, які є наслідком неврегульованих трудових відносин.
Організатори семінару сподіваються на те, що завдяки таким заходам можна переконати шукачів роботи у перевагах легальної зайнятості та попередити про наслідки неофіційного працевлаштування.
769     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб