Домовой - Светловодск
» » » Служба зайнятості сприяє зайнятості громадян, засуджених до покарань

Служба зайнятості сприяє зайнятості громадян, засуджених до покарань

Автор: redactor
Служба зайнятості сприяє зайнятості громадян, засуджених до покарань
Проведення виховної роботи з особами, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та залучення їх до зайнятості – один із напрямків співпраці між Компаніївським районним центром зайнятості та районним сектором пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації.
В рамках укладеної угоди про співпрацю проводиться робота з проведення спільних заходів, спрямованих на реалізацію такими особами прав і свобод, передбачених Конституцією України, у т.ч. права на працю.
Наприклад, відбувся інформаційний семінар, де Алла Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості, надала присутнім корисну інформацію про стан місцевого та регіонального ринку праці, підприємства регіону, що мають потребу в працівниках, право першочергового працевлаштування на робочі місця. Також поінформувала про соціальні послуги, які надає державна служба зайнятості клієнтам, зокрема можливість, за її сприяння, підвищити конкурентоспроможність громадян зазначеної категорії на ринку праці шляхом організації професійного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничими професіями, взяти участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру тощо.
Засудженим наголошувалось на важливості легального працевлаштування, адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, що суттєво впливають на майбутнє будь-якого працівника. Насамперед, такий вид працевлаштування позбавляє гарантованого права людини на соціальне, пенсійне та медичне забезпечення та інші соціальні гарантії.
Зустріч викликала неабияку зацікавленість та багато запитань. Враховуючи, що частина чоловіків має молодий вік, їх цікавило, які послуги державна служба зайнятості може надати саме їм, молоді, яка опинилась в скрутному становищі, а також можливість отримати професію, яка актуальна на регіональному ринку праці. Серед питань, які звучали - питання реєстрації в службі зайнятості, відновлення втрачених документів та інші соціальні питання.
Сподіваємося, що нинішня зустріч відкриє для засуджених нові горизонти, допоможе їм зорієнтуватися в сучасних умовах ринку праці та виважено обрати шлях щодо влаштування власного життя.

А. Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Компаніївського районного центру зайнятості

1115     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб