Домовой - Светловодск
» » » На Кіровоградщині протидіють нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми

На Кіровоградщині протидіють нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми

Автор: redactor
На Кіровоградщині протидіють нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми
Серед низки заходів, що були проведені фахівцями Компаніївського районного центру зайнятості в рамках заходів до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, відбувся семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці», учасниками якого стали близько 20 осіб.
Під час заходу присутніх було ознайомлено з законодавчими засадами та можливостями легального працевлаштування громадян України за кордоном, а також перевагами такого виду трудових відносин. Крім цього, обговорювалися й основні характеристики трудової міграції, причини її виникнення та негативні наслідки для сім'ї, особистості, суспільства в цілому.
Алла Ярощук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості, зазначила: «Зовнішня трудова міграція призводить до відтоку найбільш кваліфікованої частини трудоресурсного та інтелектуального потенціалу за кордон, що провокує дефіцит робочої сили в певних галузях та регіонах. Тому основне завдання соціальних служб полягає в мінімізації негативних наслідків трудової міграції, максимальному використанні позитивних для громадян та суспільства результатів. Попередити зовнішню неврегульовану трудову міграцію та орієнтувати потенційних мігрантів на працевлаштування в Україні можна шляхом розширення переліку та підвищуючи якість надання соціальних послуг з підбору роботи, профнавчання, допомоги в започаткуванні власної справи та проведення інформаційної роботи для роз'яснення ризиків, пов'язаних з незаконною міграцією і працевлаштуванням за кордоном».
До участі в заході залучена й головний спеціаліст управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Алла Носенко, яка, зокрема, наголосила, що необачні кроки, які безробітні громадяни здійснюють у пошуках кращого життя, можуть стати оманливими, адже міграційні процеси супроводжуються торгівлею людьми, а також низкою соціальних проблем – зростанням рівня злочинності, сирітством тощо. До того ж українці працюють за кордоном переважно нелегально, а значить вони не захищені від сваволі роботодавців.
На семінарі були розглянуті питання щодо фінансових та соціальних проблем нелегального працевлаштування за кордоном, небезпечних стереотипів, що супроводжують нелегальне працевлаштування за кордоном та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном. Зупинилась і на можливостях служби зайнятості щодо тимчасового працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль.
Захід пройшов у форматі живого спілкування. Учасники заходу дискутували та розповідали про відомі їм випадки, що трапилися з громадянами, які нелегально виїхали за кордон у пошуках роботи. Разом з фахівцями присутні аналізували помилки, яких найчастіше припускаються громадяни, та шляхи їх уникнення.

981     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб