Домовой - Светловодск
» » » До уваги шукачів роботи, які виявили бажання працювати за кордоном

До уваги шукачів роботи, які виявили бажання працювати за кордоном

Автор: redactor
До уваги шукачів роботи, які виявили бажання працювати за кордоном
Сьогодні в інтерв'ю із заступником директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богданом Стояном йдеться про посередництво у працевлаштуванні на роботу за кордоном
- Яким чином громадяни можуть знайти роботу за кордоном?
- Чинним законодавством передбачено, що громадяни України мають право займатися трудовою діяльністю за кордоном. Знайти іноземного роботодавця можливо самостійно, за сприянням приватних агентств зайнятості чи державної служби зайнятості.

-Чи підлягає ліцензуванню діяльність приватних агентств зайнятості?
- Відповідно до статті 7 Закону України “Про ліцензування видів господарської діяльності” та статті 38 Закону України “Про зайнятість населення” ліцензуванню підлягає вид господарської діяльності – посередництво у працевлаштуванні за кордоном.

- Який державний орган видає ліцензії?
- На поточний момент органом ліцензування є Міністерство соціальної політики України. Чинними є також ліцензії (строк дії яких не закінчився), які були раніше видані Державним центром зайнятості.

- Яким нормативним актом регулюється надання посередницьких послуг?
- Надання послуг регулюється Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1060.

- Де можливо отримати інформацію про видані ліцензії?
- З переліком ліцензіатів є можливість ознайомитися на Інтернет-сторінці Міністерства соціальної політики України (адреса www.msp.gov.ua, рубрика “Громадянам” - “Сфера зайнятості” - “Трудова міграція” - “Ліцензування посередницької діяльності з працевлаштування за кордоном” - “Перелік суб’єктів, які мають ліцензію на посередницьку діяльність у працевлаштуванні за кордоном”).

- Чи можливо знайти роботу за кордоном за сприянням центрів зайнятості?
- Законом України від 16.11.2016 № 1747-VIII ратифіковано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль. Передбачається, що державна служба зайнятості буде задіяна в процесах добору працівників для іноземних роботодавців. На поточний момент документи, які надавали б обласному центру зайнятості право на вчинення дій щодо відбору кандидатів для роботи, ще не надходили. Про початок відбору кандидатів буде повідомлено додатково.
1272     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб