Домовой - Светловодск
» » » В області стартує міжнародний інтеграційний проект для переселенців та інвалідів

В області стартує міжнародний інтеграційний проект для переселенців та інвалідів

Автор: redactor
В області стартує міжнародний інтеграційний проект для переселенців та інвалідів
Сьогодні, 25 жовтня, у Прес-клубі реформ м. Кропивницький, відбулась прес-конференція, присвячена початку інтеграційного проекту для місцевої громади та внутрішньо переміщених осіб «Кропивницький – крок на зустріч».
Проект реалізується за фінансової підтримки ЄС та адмініструванні Міжнародної організації з міграції.
Цільова аудиторія: родини учасників АТО, внутрішньо переміщені особи, активні громадяни.
Відкрила прес-конференцію Валентина Животовська, директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА, яка зазначила, що можливість впровадження даного проекту, який створений для внутрішньопереміщених осіб, з’явилась виключно завдяки тому, що заклади культури мають досвід з отриманням грантів та співпраці з міжнародними організаціями.
За словами керівника проекту, заступника директора ОУНБ ім. Д. Чижевського Оксани Ткаченко, головна увага буде приділятися переселенцям, учасникам АТО та їх родинам, людям з вадами здоров’я та активним представникам громади: «Рік тому до нас звернулися люди, аби зробити захід для внутрішньо переміщених осіб. Багато з них є цікавими та творчими особами. Тоді ми зробили медичну виставку, в якій внутрішньо переміщені особи брали участь. У нас є бажання підтримати їх. Сподіваємось, заходи сприятимуть їх асиміляції та адаптації».
Як повідомили організатори проекту, програма розрахована на 10 місяців і включає в себе майже 100 заходів. Так, у ОУНБ ім. Д. Чижевського відбуватимуться тренінгові заняття з психологічного розвантаження, інклюзивні табори, заняття в рамках екологічно-просвітницьких акцій. Також, проходитимуть заняття з особистого розвитку, де підніматимуться багато актуальних питань.
«Проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні» є надзвичайно важливим у наш час. Заходи, які планується провести, є актуальними для людей з особливими потребами різного віку, а також для громадян, які приїхали до нас з Донбасу. Вони мають інтегруватися у наше суспільство. Тому, ми вважаємо за необхідне запропонувати участь центру зайнятості у тих тренінгових заняттях, що стосуються соціалізації вразливих груп населення», – зауважив Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості.
Крім того, у ході прес-конференції було укладено попередню домовленість між обласним центром зайнятості та «Вінницькою правозахисною групою» у особі юриста Оксани Стрілки, про співпрацю у межах проекту Данської Ради у справах біженців «Правовий захист населення, постраждалого від конфлікту».
З інформацією про заходи, які розпочнуться вже завтра, 26 жовтня, можна ознайомитися на сайті бібліотеки імені Чижевського.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості
953     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб