Домовой - Светловодск
» » » Програма розвитку ООН в Україні започаткувала конкурс молодіжних інновацій U-Inn

Програма розвитку ООН в Україні започаткувала конкурс молодіжних інновацій U-Inn

Автор: redactor
Програма розвитку ООН в Україні започаткувала конкурс молодіжних інновацій U-Inn
Днями в прес-клубі реформ відбулася презентація конкурсу молодіжних інновацій U-Inn. Організатор конкурсу – Програма розвитку ООН в Україні у партнерстві з Міністерством молоді і спорту України та мережею хабів громадянського суспільства, представником якої у м. Кропивницькому є громадська організація «Територія успіху».
Організатори конкурсу в рамках реалізації зазначеного проекту поставили собі за мету підтримати молодь із усіх регіонів України у розробці та реалізації інноваційних ініціатив та проектів, які спрямовані на покращення стану дотримання прав людини та утвердження демократії в Україні на місцевому рівні.
Під час презентації зазначалося, що у рамках проекту можуть бути реалізовані соціальні інновації від молоді до молоді. Це можуть бути технологічні рішення проблем у громаді чи реалізації ідеї – мобільні додатки, Інтернет-портала, чатботи, ігри та інше. Це також інноваційні рішення, які пропонують нові оффлайн моделі змін (так звані «соціальні скрипти»), що змінюють звичні процеси в суспільстві, - це креативні рухи, просвітницькі, адвокаційні кампанії, соціальні ігри, які відповідають тематиці конкурсу. Це можуть бути інноваційний проект із використанням бізнес-моделей – соціальне підприємництво, яке спрямоване на покращення стану з дотриманням прав людини та демократіях.
Засадами конкурсу є інноваційний підхід до вирішення таких питань, як участь молоді в житті громади, захист та просування прав людини; толерантність та недискримінація, права внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та інших вразливих груп населення, доступ до публічної інформації, гендерна рівність та ін.
Участь у презентації взяв і заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян, який запропонував учасникам презентації скористатись можливостями державної служби зайнятості. Зокрема, щодо участі у заходах, що проводить служба зайнятості для молоді, роботодавців з питань додержання законодавства про зайнятість, у т.ч. у сфері недопущення дискримінації, розвитку соціального підприємництва для внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та інших вразливих груп населення (у тому числі щодо поєднання можливостей конкурсного проекту та виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності), а також отримання корисної інформації з питань зайнятості, діяльності та послуг служби зайнятості, які вона надає клієнтам тощо.
1008     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб