Домовой - Светловодск

Жителів Кіровоградщини навчають фінансовій грамотності

Автор: redactor
Жителів Кіровоградщини навчають фінансовій грамотності
На базі Кіровоградського обласного центру зайнятості розпочався черговий дводенний тренінг з фінансової обізнаності. Він проводиться в рамках Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» за програмою «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», яку реалізує МБФ «Український жіночий фонд». На захід були запрошені внутрішньо переміщені особи, демобілізовані військовослужбовці та учасники АТО.
Основною метою тренінгу є надання допомоги зазначеним громадянам у напрямку отримання ними знань, умінь, навичок та впевненості в прийнятті обґрунтованих фінансових рішень у повсякденному житті, а також надання їм можливості відігравати активну роль в житті територіальних громад.
Відкрили захід заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян та керівник Кіровоградської асоціації «Громадські ініціативи» Любов Лук'янцева.
«На тренінгу з фінансової обізнаності ми розповімо вам про банківські та небанківські фінансові послуги – що таке кредити, що таке депозити, що таке банківські картки і як ними користуватися. Ми у жодному разі не рекламуємо якісь фінансові установи. Наше завдання – навчити людей приймати обізнані, свідомі фінансові рішення», - розпочинаючи зазначила Л. Лук'янцева.
Упродовж двох днів учасників тренінгу навчатимуть веденню особистого бюджету, плануванню доходів та витрат, користуванню платіжними картками, перевагами та ризиками банківських карток. Крім того, присутні дізнаються про шляхи запобігання шахрайства у сфері фінансових послуг, основи пенсійного забезпечення, отримають корисні фінансові звички та ін.
«Найбільш корисними для учасників тренінгу стануть практичні зайняття з формування фінансових звичок та постановки фінансових цілей і, звичайно, питання пенсійного забезпечення в Україні буде актуальним для усіх присутніх» - додала Л. Лук'янцева.
653     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб