Домовой - Светловодск
» » » Зайнятість демобілізованих учасників АТО – першочергове завдання

Зайнятість демобілізованих учасників АТО – першочергове завдання

Автор: admin
Зайнятість демобілізованих  учасників АТО – першочергове завдання


Олександрія: зайнятість демобілізованих військовослужбовців, учасників АТО – серед першочергових завдань
Питання забезпечення роботою демобілізованих військовослужбовців, учасників АТО обговорювалося під час чергового засідання Олександрійського міського координаційного комітету сприяння зайнятості населення.
Серед присутніх представники органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів міської ради, територіальної державної інспекції праці в Кіровоградській області, об’єднаного військового комісаріату, громадських організацій учасників АТО, інші соціальні партнери, які опікуються проблемами демобілізованих військовослужбовців.
В засіданні взяли участь й директор міськрайонного центру зайнятості Ірина Мукієнко та заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.
У ході засідання йшлося про взаємодію органів влади та місцевого самоврядування, роботодавців та міськрайонного центру зайнятості щодо підвищення рівня зайнятості зазначеної категорії громадян.
«Учасники антитерористичної операції перебувають під особливою увагою служби зайнятості, – зазначила І. Мукієнко. – Фахівці центру зайнятості в роботі з цими клієнтами забезпечують надання їм адресної допомоги з урахуванням професійного досвіду, індивідуальних здібностей, здатності конкурувати на ринку праці тощо. У кожному конкретному випадку ретельно відпрацьовуються всі можливі підходи до вирішення питання працевлаштування».
І. Мукієнко поінформувала присутніх про те, що з початку роботи з даною категорією громадян за сприяння центру зайнятості працевлаштовано 55 осіб, 9 осіб пройшли професійне навчання, 9 осіб започаткували власний бізнес, 4 особи брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а 7 осіб виявили бажання проходити військову службу за контрактом.
Під час засідання наголошувалося на чинниках, що загострюють проблеми працевлаштування демобілізованих учасників АТО. Це, насамперед, недостатній рівень заробітної плати, що їм пропонується, відсутність перспектив у професійній діяльності та ін.
У свою чергу, Богдан Стоян наголосив на тому, що одним із проблемних питань, що ускладнює ефективно вирішити питання зайнятості демобілізованих військовослужбовців, є їхній психологічний стан. Тому Б.Стоян запропонував розглянути можливість створення в районі центру психологічної реабілітації вчорашніх військових. Члени комітету погодилися з даною пропозицією.
У ході конструктивного діалогу зазначалося про необхідність цілеспрямованих, систематизованих й скоординованих дій усіх сторін соціального діалогу демобілізованих військовослужбовців, учасників АТО, спрямованих на створення умов для продуктивної зайнятості й належного рівня оплати праці; забезпечення безпеки робочих місць; подолання бідності тощо. Адже найкращий соціальний захист будь-якої людини – це наявність робочого місця та гідної зарплати.

І. Красноголова, провідний фахівець з аналізу ринку праці відділу інформаційних систем Олександрійського міськрайонного центру зайнятості
1418     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб