Домовой - Светловодск

Державній службі зайнятості - 27 років

Автор: redactor
Державній службі зайнятості - 27 років

21 грудня 1990 року було створено державну службу зайнятості Української РСР. Рішенням виконавчого комітету обласної Ради народних депутатів від 21 січня 1991 року № 15 «Про створення центрів зайнятості в області», на базі існуючої в області служби працевлаштування було створено обласну службу зайнятості у складі обласного, районних, міських центрів зайнятості, на які покладалося вирішення актуальних проблем зайнятості й соціального захисту населення від безробіття у Кіровоградській області.
Авторитет у суспільстві регіональна служба зайнятості здобула завдяки діяльності у напрямку підвищення якості надання соціальних послуг працедавцям та громадянам, які шукають роботу, а також розгортання активних програм сприяння зайнятості населення.
Однією з головних засад діяльності центрів зайнятості з клієнтами є адресний підхід у наданні соціальних послуг, виходячи з індивідуальних потреб, вимог та можливостей і шукачів роботи, і працедавців. При цьому особлива увага приділяється тим категоріям населення, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, у т. ч. особам з обмеженою працездатністю, демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО, внутрішньо переміщеним особам та ін.
За роки діяльності напрацьовано також значний досвід співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, об’єднаннями роботодавців і профспілок, громадськими організаціями та іншими соціальними партнерами, спрямованої на розв’язання важливих завдань стосовно регулювання регіонального ринку праці.
Варто зазначити, що упродовж свого існування служба зайнятості постійно розвивається та вдосконалюється.
Нині служба зайнятості перебуває на етапі модернізації, яка передбачає зміни, що спрямовані на забезпечення клієнтоцентрованого підходу в процесі підбору підходящої роботи громадянам, які звертаються по допомогу в працевлаштуванні та добору претендентів на вільні робочі місця і вакантні посади.
У сучасних умовах ринку праці запроваджуються нові підходи та форми роботи, у т. ч. з підбору персоналу для задоволення кадрових потреб роботодавців. Здійснюється активна робота у плані сприяння підвищенню конкурентоспроможності безробітних громадян на ринку праці та ін. Розширюються можливості клієнтів користування інтернет-послугами державної служби зайнятості, зокрема, інформацією, розміщеною у соціальній мережі Facebook та на каналі обласного центру зайнятості на відеохостингу YouTube.
Фахівці Кіровоградської служби зайнятості сумлінно виконують свою роботу не тільки зі службового обов'язку, а й за велінням серця, совісті та покликом душі, адже всіх об’єднує одна справа – служіння людям.
За сприяння служби зайнятості працевлаштовано майже 500 тис осіб; пройшли професійне навчання – більше 135 тис. осіб; майже 270 тис осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
Упродовж двадцяти семи років, за соціальними послугами до центрів зайнятості області звернулися близько 1,6 млн мешканців Кіровоградщини. Працівники центрів зайнятості, професійно виконуючи свою роботу, допомагають безробітним громадянам у поверненні їх до трудової діяльності.
1225     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб