Домовой - Светловодск

Співпраця, яка приносить результат

Автор: redactor
Співпраця, яка приносить результат
В умовах сучасного ринку праці тісно переплітаються інтереси роботодавців та найманих працівників. Діяльність служби зайнятості спрямована на поєднання інтересів роботодавців та громадян, які шукають роботу.
Результативність діяльності служби зайнятості, яка забезпечує додержання державних гарантій зайнятості та соціального захисту громадян від безробіття, в значній мірі залежить від налагодження ефективної співпраці з роботодавцями. Тож, удосконалення конструктивного співробітництва з роботодавцями у напрямку забезпечення зайнятості населення – є найважливішим завданням обласної служби зайнятості.
Завдяки цьому у поточному році до активних програм сприяння зайнятості населення залучено майже 23,1 тис. зареєстрованих безробітних.
Варто зауважити, що для забезпечення адресної роботи з кожним працедавцем центрами зайнятості на безкоштовній основі надається широкий спектр послуг, у т.ч. з використанням Інтернет-ресурсів. Зокрема, сприяння у доборі працівників; організація професійного навчання безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреб ринку праці під конкретне замовлення роботодавців; підбір працівників на тимчасові робочі місця шляхом організації проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру; стимулювання роботодавців до працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за кожну працевлаштовану особу, а також різноманітні консультаційні та інформаційні послуги тощо.
Упродовж поточного року з метою підбору персоналу з обласною службою зайнятості співпрацювали більше 3,8 тис. підприємств, установ та організацій області. В міськрайонних та районних центрах зайнятості розміщувалася інформація про майже 22 тис. вакансій. Це дозволило забезпечити роботою понад 13,9 тис. шукачів роботи, з них більше 10,8 тис. зареєстрованих безробітних. Для оперативного укомплектування вакансій центрами зайнятості для роботодавців у поточному році обласною службою зайнятості організовано та проведено більше 770 ярмарків та міні-ярмарків вакансій для майже 1,2 тис. роботодавців, у яких взяло участь понад 8,4 тис. шукачів роботи.
Службою зайнятості забезпечується й тимчасова зайнятість, зокрема шляхом організації та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру. Слід наголосити, що проведення зазначених робіт є вигідним для всіх, у т.ч. й для територіальних громад – адже виконуються роботи, що мають суспільну користь та сприяють їх соціальному розвитку.
Завдяки співпраці обласної служби зайнятості з понад 170 міськими, сільських та селищних радами та 400 роботодавцями умови тимчасової зайнятості було створено для понад 7,7 тис. зареєстрованих безробітних.
Слід зазначити, що більшість роботодавців області відповідально ставляться до розв̓язання проблем у сфері зайнятості, зокрема забезпеченню роботою тих громадян, які не можуть на рівних конкурувати на ринку праці, внутрішньо переміщених осіб, демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, ін.
З початку цього року на підприємства області працевлаштовано більше 3,9 тис. осіб квотних категорій, з них – 3,4 тис. зареєстрованих безробітних.
Отже, тільки шляхом плідної співпраці, з урахуванням інтересів усіх сторін соціального партнерства, можна досягти успіхів, а головне – допомогти людям отримати роботу. Тож будемо й надалі розширювати нашу взаємодію у цьому напрямку.
1665     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб