Домовой - Светловодск
» » » У Кропивницькому обговорили питання зайнятості демобілізованих учасників АТО

У Кропивницькому обговорили питання зайнятості демобілізованих учасників АТО

Автор: redactor
У Кропивницькому обговорили питання зайнятості демобілізованих учасників АТО

Сьогодні під час апаратної наради, що відбулася в обласній державній адміністрації з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України в області, розглянуто питання зайнятості демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО.
Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості, проінформував присутніх про загальний стан справ з даного питання.
За словами Б.Стояна, станом на 01 травня поточного року зареєстровано 1198 безробітних з числа учасників АТО, з них 1771 особа отримувала допомогу по безробіттю.
За сприяння центрів зайнятості області працевлаштовано 237 осіб, з яких 6 - започаткували власну справу. Професійне навчання пройшли 117 осіб, у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 75 осіб.
Аналізуючи результати роботи центрів зайнятості у даному напрямку та стан регіонального ринку праці, Б.Стоян зазначив, що його характерною ознакою є дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили, який суттєво впливає на рівень зайнятості військовослужбовців, демобілізованих із зони проведення АТО, а також їхній психологічний стан.
Б.Стоян надав учасникам заходу інформацію стосовно діяльності служби зайнятості з роботодавцями та іншими соціальними партнерами в напрямку посилення соціального захисту й сприяння демобілізованим військовослужбовцям у працевлаштуванні.
Зазначив, що державна служба зайнятості має механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом подальшої компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов´язкове державне соціальне страхування щодо працевлаштованих безробітних.
Б.Стоян озвучив й проблемні питання у сфері зайнятості, що потребують спільного вирішення, вніс конкретні пропозиції щодо поліпшення стану справ у напрямку забезпечення зайнятості демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО. Серед них – активізація співпраці органів місцевої влади, роботодавців та служби зайнятості, спрямованої на підвищення рівня зайнятості демобілізованих військовослужбовців, створення умов для розвитку підприємницької ініціативи в пріоритетних галузях економіки відповідних регіонів, виділення додаткових коштів місцевих бюджетів для організації громадських робіт за участі зареєстрованих безробітних.
1196     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб