Домовой - Светловодск
» » » Нова професія – бажана робота: у минулому році близько 6000 безробітних пройшли професійне навчання

Нова професія – бажана робота: у минулому році близько 6000 безробітних пройшли професійне навчання

Автор: redactor
Нова професія – бажана робота: у минулому році близько 6000 безробітних пройшли професійне навчання
Підвищення конкурентоспроможності та мобільності громадян у сучасних умовах ринку праці, що будується на місцевому економічному підґрунті, є одним із основних напрямів діяльності обласної служби зайнятості.
З цією метою, центрами зайнятості організовується професійне навчання, у тому числі шляхом підвищення кваліфікації необхідних працівників з числа безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреби підприємства, установи чи організації. Навчання здійснюється на базі навчальних закладів, центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та безпосередньо на виробництві.
Загалом, протягом 2017 року, професійне навчання проходили майже шість тисяч безробітних. Так, за сприяння центрів зайнятості області, 7 осіб з числа демобілізованих учасників АТО здобули, в обласному навчально-курсовому комбінаті «Аграрник», професію водія автотранспортних засобів (категорія «С») та отримали бажану роботу.
На базі Кропивницького професійного ліцею побутового обслуговування організовано підготовку та перепідготовку 17 осіб з числа безробітних за професією «кравець», що має попит на місцевому ринку праці.
Серед закладів, які організовують спільно центрами зайнятості області професійне навчання безробітних, також слід відзначити ДНЗ «»Кіровоградський професійний ліцей ім. Героя Радянського Союзу О. С. Єгорова», Піщанобрідський професійний аграрний ліцей та професійно-технічне училище № 38 смт Голованівськ, Долинський міжшкільний навчально-курсовий комбінат, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області та ін.
Слід зазначити, що навчання організовується під конкретні замовлення роботодавців, а це означає, що по його закінченню усі слухачі матимуть роботу.
5202     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб