Домовой - Светловодск
» » » Кіровоградщина: протягом 2017 року обласна служба зайнятості отримала 55 письмових звернень громадян

Кіровоградщина: протягом 2017 року обласна служба зайнятості отримала 55 письмових звернень громадян

Автор: redactor
Кіровоградщина: протягом 2017 року обласна служба зайнятості отримала 55 письмових звернень громадян
Упродовж минулого року центрами зайнятості області здійснювалася робота з розгляду пропозицій, заяв і скарг громадян, спрямована на оперативне вирішення порушених питань та задоволення вимог заявників.
Зокрема, до обласного, міськрайонних та районних центрів зайнятості надійшло 55 письмових звернень, що на 29% менше, ніж за відповідний період 2016 року. В основному громадяни зверталися стосовно виплати матеріального забезпечення, з питань реєстрації в службі зайнятості та чинного законодавства про зайнятість і соціальний захист населення на випадок безробіття. Усі звернення громадян розглянуто вчасно, кожен заявник отримав відповідь. Скарги на неправомірні дії працівників служби зайнятості не надходили.
Протягом звітного періоду також здійснювався особистий прийом громадян, що проводився керівництвом обласного, міськрайонних та районних центрів зайнятості. З метою отримання відповідей на свої питання, на особистий прийом звернулися 1870 громадян, що на 4% менше, ніж у січні-грудні 2016 року. Усі громадяни отримали відповідні консультації, роз’яснення та допомогу у вирішенні порушених питань.
Також до обласної служби зайнятості надходили звернення громадян через Кіровоградський обласний контактний центр та «Урядову гарячу лінію» (усього 152 запити). Усі зазначені звернення своєчасно розглянуто, заявникам надіслано відповіді та роз’яснення.
З метою удосконалення роботи зі зверненнями громадян та для розширення можливостей мешканців області щодо оперативного отримання відповідної інформації й консультацій фахівців служби зайнятості, діяли телефонна «гаряча» лінія обласного центру зайнятості та телефонні лінії з питань: застосування роботодавцями іноземної робочої сили; виплати матеріальної допомоги по безробіттю.
Крім цього, в центрах зайнятості функціонують громадські приймальні, створені інформаційні куточки, де розміщено матеріали нормативно-правового характеру та інша актуальна інформація для шукачів роботи та працедавців.
Для підвищення рівня поінформованості громадськості щодо соціальних послуг державної служби зайнятості, центрами зайнятості області проводиться системна інформаційно-роз’яснювальна робота, у т.ч. шляхом використання Інтернет-ресурсів (регіональний веб-портал; сторінки обласного, міськрайонних та районних центрів зайнятості у соціальній мережі Facebook; публікації у обласних, всеукраїнських та районних ЗМІ), а також у рамках проведення масових інформаційно-довідкових, просвітницьких, інших заходів для різних категорій клієнтів, у т.ч. і поза межами центрів зайнятості.


Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості
4726     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб