Домовой - Светловодск
» » » В центрі уваги соціальних партнерів – зайнятість мешканців області

В центрі уваги соціальних партнерів – зайнятість мешканців області

Автор: redactor
В центрі уваги соціальних партнерів – зайнятість мешканців області
Сьогодні члени обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення (комітету) та Президії Федерації професійних спілок області провели спільне засідання. Серед основних питань, що обговорювалися, – взаємодія усіх сторін соціального діалогу у напрямку сприяння зайнятості населення.
Відкриваючи засідання, Максим Баланенко, голова Федерації профспілок області, голова комітету, підкреслив: «Питання забезпечення зайнятості мешканців області є частиною загальної справи, яка потребує комплексного підходу, спільних зусиль та підвищення рівня відповідальності за стан справ у цій сфері всіх сторін соціального діалогу – роботодавців, профспілок та органів державного управління».
Заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян поінформував присутніх про ситуацію, що склалася на регіональному ринку праці, та результати роботи обласної служби зайнятості щодо надання соціальних послуг населенню і роботодавцям за січень-серпень поточного року.
Виконуюча обов’язки директора обласного центру зайнятості Лілія Колесник акцентувала увагу присутніх, зокрема на проблемах, що негативно впливають стан ринку праці. Це, зокрема, відтік робочої сили, втрата трудового потенціалу, «тіньова» зайнятість та ін.
Також під час засідання йшлося про діяльність профспілок у напрямку розв’язання проблем зайнятості, у т.ч. шляхом колективно-договірного регулювання та підвищення рівня соціальних гарантій і трудових прав працюючих.
Під час обговорення акцентовано увагу й на питанні недопущення масового вивільнення працівників, використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин тощо. Наголошено на необхідності виконання пріоритетних завдань Програми зайнятості населення Кіровоградської області на період до 2017 року.
У ході конструктивного діалогу зазначалося про необхідність посилення взаємодії щодо створення умов для продуктивної зайнятості, пошуку шляхів ефективного використання трудових ресурсів області, збереження діючих та створення нових робочих місць, соціального захисту громадян від безробіття, ін.
По кожному із розглянутих питань прийняті рішення та надані відповідні пропозиції.


Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості
1198     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб