Домовой - Светловодск

Зайнятість населення – тема актуальна завжди

Автор: redactor
Зайнятість населення – тема актуальна завжди
Однією з найбільш ефективних форм співпраці служби зайнятості з роботодавцями в напрямку реалізації державної політики зайнятості населення є ділові зустрічі.
Нещодавно такий захід відбувся в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості за участі представників управління праці та соціального захисту населення міської ради, Олександрійського об’єднаного управління Пенсійного фонду України, ТОВ "Завод Автоштамп", ТОВ "Катеринославські меблеві майстерні", ТОВ «Електромеханічний Завод «ЕТАЛ», ТОВ "Науково-виробниче об'єднання "Олександрійські крани обладнання системи", ПП "Грант житло 1" та ін.
У рамках ділової зустрічі сторони обговорили питання, що стосуються змін чинного законодавства про зайнятість населення, засобів сприяння працевлаштуванню неповнолітніх, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, інших категорій населення, які мають додаткові гарантії в працевлаштуванні. Крім цього, увагу учасників заходу акцентували й на питанні легалізації найманої праці, що є гарантом забезпечення громадян.
Дотичними до вищезазначених тематичних векторів стали наступні питання: організація професійного навчання незайнятого населення за сприяння служби зайнятості як дієвий засіб підвищення конкурентоспроможності на ринку праці; консолідація зусиль роботодавців та інших соціальних партнерів у плані працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, демобілізованих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції.
Йшлося й про порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, в результаті учасники зустрічі дійшли висновку, що підвищити ефективність соціального захисту учасників АТО, рівень їхньої зайнятості, повернення їх до мирного життя на сьогодні можливо лише за умови тісної співпраці та взаємодії усіх зацікавлених сторін.
На завершення ділової зустрічі її учасники відзначили важливість винесеного на порядок денний питання та виробили рекомендації, які сприятимуть підвищенню рівня зайнятості громадян, які мають додаткові гарантії в працевлаштуванні.
924     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб