Домовой - Светловодск
» » » Обговорили організацію соціальної та професійної адаптації учасників АТО

Обговорили організацію соціальної та професійної адаптації учасників АТО

Автор: redactor
Обговорили організацію соціальної та професійної адаптації учасників АТО
Нещодавно у приміщенні Знам’янського міськрайонного центру зайнятості відбулася ділова зустріч з представниками міського та районного управлінь соціального захисту населення відбулася робоча зустріч щодо узгодження спільних дій з виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 року №432, якою затверджено Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції.
За словами директора міськрайонного центру зайнятості Людмили Компанієць, для повернення до трудової зайнятості учасників АТО, прискоренню їх адаптації на ринку праці їм надається комплекс соціальних послуг, а саме: підбір підходящої роботи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, підвищення конкурентоспроможності шляхом професійної підготовки та перепідготовки, у тому числі в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
Про можливість отримання соціальної допомоги ознайомили присутніх фахівці управлінь соціального захисту населення. Йшлося й про соціальні проекти та програми, метою реалізації яких є допомога демобілізованим воїнам у соціальні адаптації в мирному житті, у професійному навчанні та підвищенні кваліфікації.
На завершення обговорення піднятого питання учасники дійшли висновку, що професійна та соціальна адаптація учасників АТО, повернення їх до мирного життя на сьогодні - це ключове завдання усіх структур соціального спрямування. Адже прибувши додому, вони намагаються подолати стрес, позбутися негативу та повернутися до нормального ритму життя, і ми в цьому їм допоможемо.

Н.Бондаренко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки населення Знам’янського міськрайонного центру зайнятості
1011     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб