Домовой - Светловодск

Тимчасова зайнятість мешканців - у фокусі уваги

Автор: redactor
Тимчасова зайнятість мешканців  - у фокусі уваги
Основною метою ділової зустрічі, що відбулася у Новгородківському районному центрі зайнятості, було обговорення організаційних аспектів взаємодії зацікавлених сторін у напрямку створення умов для тимчасової зайнятості сільського населення шляхом організації громадських та інших робіт тимчасового характеру.
Під час засідання зазначалося, що організація цих робіт є одним із вагомих чинників, що пом'якшує соціальну напругу на ринку праці, сприяє соціально-економічному розвитку територіальних громад, збереженню у незайнятих трудовою діяльністю громадян мотивації до праці.
«Громадські та інші роботи тимчасового характеру виконуються виключно на створених для цього тимчасових робочих місцях. Роботодавці надають центру зайнятості інформацію про потреби в робочій силі для укомплектування тимчасових робочих місць, відповідно до якої центр зайнятості направляє необхідних працівників», - зазначив директор районного центру зайнятості В. Ніколаєнко.
У ході зустрічі обговорили аспекти чинного законодавства про зайнятість населення та нормативно-правові акти, що регулюють питання організації зазначених робіт, оплати праці та соціальних гарантій працівників, прийнятих на тимчасові роботи та ін.
Результатом обговорення - стала домовленість з Новгородківською селищною та Вершинокам'янською, Куцівською, Новоандріївською сільською радами ТОВ «Клондайк», ФГ «Беркут» про організацію у липні місяці поточного року громадських робіт за участю 20 безробітних громадян.
Також В.Ніколаєнко поінформував присутніх про стан місцевого ринку праці та основні напрямки співпраці з місцевими органами влади та роботодавцями у вирішенні складних завдань, пов’язаних із зайнятістю сільського населення, у т.ч. тимчасовою.
Наостанок ділової зустрічі В. Ніколаєнко зазначив, що сподівається на подальшу взаємовигідну співпрацю районного центру зайнятості з органами влади та місцевого самоврядування і роботодавцями у напрямку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру для шукачів роботи, адже мета таких робіт завжди була і залишається благородною – щоб чистими і ошатними були населені пункти району, скрізь панували лад і порядок.
949     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб