Домовой - Светловодск

Безробітні у «чистий» четвер місто прибирають

Автор: redactor
Безробітні у «чистий» четвер місто прибирають
Благовіщенський районний центр зайнятості здійснює заходи активної підтримки безробітних громадян. Зокрема, організовуються громадські та інші роботи тимчасового характеру, що сприяють їхній матеріальній підтримці, підвищенню мотивації до праці тощо. Лише у поточному році в зазначених роботах взяли участь більше 130 осіб з числа безробітних мешканців району.
Одночасно дані роботи є вигідними і громаді, й роботодавцям. «Організація громадських та інших робіт тимчасового характеру на паритетній основі – перспективний напрям взаємовигідної співпраці. Більшість роботодавців, місцевих сільських рад мають неабиякий інтерес до організації зазначених робіт та активно співпрацюють у цьому напрямку з центром зайнятості», – зазначає Олександр Глухов, директор Благовіщенського районного центру зайнятості.
Наприклад, активною у цьому плані є взаємодія центру зайнятості з міським підприємством «Комунальник» та Сабатинівською сільською радою. Зокрема, здійснювалися роботи з упорядкування та озеленення території. Безробітні мешканці прибирали сміття, листя, висаджували дерева, квіти, упорядковували місця відпочинку, територію пам’яток культури, військових поховань та ін.
За словами соціальних партнерів, зацікавленість в організації зазначених робіт має неабиякий сенс. Адже дозволяє оперативно вирішувати нагальні проблеми територіальних громад, а також підібрати необхідний персонал для виконання різних видів тимчасових робіт на підприємствах. Як свідчить досвід, потреба в проведенні громадських та інших робіт тимчасового характеру є в будь- яку пору року.
Наразі триває спільна підготовча діяльність районного центру зайнятості з іншими сільськими радами та підприємствами щодо організації та проведення зазначених робіт, зокрема, визначаються їх обсяги та терміни проведення, складаються відповідні договори, здійснюється підбір персоналу тощо.
Отже, люди матимуть роботу, а населені пункти – чисті й затишні вулиці, ошатні двори, доглянуті пам’ятники та впорядковані зони відпочинку.

С. Крива, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Благовіщенського районного центру зайнятості
1204     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб