Домовой - Светловодск

Сприяємо зайнятості місцевого населення

Автор: redactor
Сприяємо зайнятості місцевого населення
У Гайворонському районному центрі зайнятості для незайнятих трудовою діяльністю громадян відбувся День інформації, змістовими елементами якого стали різнопланові інформаційно-консультаційні заходи, у тому числі й семінари, зокрема із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці, з техніки пошуку роботи, з орієнтації на громадські та інші роботи тимчасового характеру, а також міні-ярмарок вакансій.
У рамках вищевказаних семінарів присутні отримали чимало корисної інформації стосовно специфіки місцевого ринку праці й послуг, які служба зайнятості надає клієнтам. Крім цього, їм надавалися відповідні роз'яснення та консультації стосовно працевлаштування відповідно до рівня освіти, досвіду роботи, вікових характеристик, життєвої ситуації тощо.
Учасники семінару з орієнтації на громадські та інші роботи тимчасового характеру отримали інформацію про порядок організації зазначених робіт, їх види, джерела фінансування, умови оплати праці. Зазначалося, що цей вид робіт – найбільш доступний шлях тимчасового вирішення проблеми безробіття. Водночас це можливість встановити нові контакти, завдяки яким працівник зможе знайти постійну роботу.
Як відомо, однією з ефективних форм співпраці з роботодавцями щодо пошуку претендентів на вакантні місця, здатних якісно та своєчасно виконувати завдання, є ярмарки вакансій та послуг служби зайнятості. Так, під час міні-ярмарку вакансій, який проведено на замовлення ТОВ «Пономар» та ТОВ «Верес», шукачі роботи мали змогу отримати інформацію про діяльність підприємств, умови праці. Крім того, йшлося й про умови та графік роботи, рівень заробітної плати, можливість транспортної доставки працівників до роботи, проживання, харчування тощо.
Учасники заходу ставили чимало питань, пов'язаних з працевлаштуванням. Всі охочі отримали індивідуальні консультації представників підприємства. Результат - 12 осіб отримали направлення для проходження медичного огляду для прийому на роботу.
У рамках Дня інформації працювали консультпункти з юридичних питань, профорієнтації та професійного навчання.

Н.Кикут, директор Гайворонського районного центру зайнятості
1033     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб