Домовой - Светловодск

Питання зайнятості населення – на порядку денному

Автор: redactor
Питання зайнятості населення – на порядку денному
У Кіровоградській обласній державній адміністрації під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України в області, йшлося про стан вирішення питань зайнятості громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, у І півріччі 2017 року.
Лілія Колесник, в.о. директора обласного центру зайнятості, зазначила, що діяльність центрів зайнятості спрямовується на підвищення ефективності надання соціальних послуг клієнтам служби зайнятості. Так, упродовж І півріччя 2017 року до служби зайнятості області за соціальними послугами звернулося майже 12.0 тис. безробітних громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, що на 5,0 % більше, ніж у І півріччі минулого року. Найбільша група серед громадян, які потребують додаткових гарантій у працевлаштуванні, особи передпенсійного віку (68,6%), друга за чисельністю – учасники бойових дій (17,7%), третя – особи з інвалідністю (9, 0%).
Активними заходами сприяння зайнятості населення охоплено 6,8 тис безробітних, які мають додаткові гарантії, проти 6,5 тис. у минулому році. Рівень охоплення активними заходами становив 58,1 %, що майже на рівні минулого року. Найвищим в області цей показник (більше 90,0%) був у Вільшанському, Новгородківському та Онуфріївському районних центрах зайнятості.
За направленням центрів зайнятості працевлаштовано майже 3,1 тис. безробітних осіб, 1,2 тис. осіб охоплені професійним навчанням, до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 2,4 тис. безробітних осіб вищезазначених категорій, 18 - цьогоріч започаткували за сприяння служби зайнятості власну справу.
Л. Колесник озвучила й проблемні питання у сфері зайнятості, що потребують спільного вирішення. Також наголошено на необхідності активізації співпраці органів місцевої влади, роботодавців та служби зайнятості, спрямованої на підвищення рівня зайнятості демобілізованим військовослужбовцям, учасників антитерористичної операції; виділення додаткових коштів місцевих бюджетів для організації громадських робіт з участю зареєстрованих безробітних, у тому числі тих, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.



1185     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб