Домовой - Светловодск

Ситуація на регіональному ринку праці мовою цифр

Автор: redactor
Ситуація на регіональному ринку праці мовою цифр
Ситуація на ринку праці Кіровоградської області характеризується постійним попитом на фахівців (8,2%), на кваліфікованих робітників з інструментом (22,7%), на робітників з обслуговування, експлуатації і контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування і машин (21,9%) та на працівників сфери торгівлі і послуг (10,2%).
Станом на 01 червня 2017 року в центрах зайнятості області було зареєстровано 14,4 тис. безробітних громадян, з яких 56,3% складали жінки, 35,5% – молодь віком до 35 років, 41,2% - особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, майже кожен другий безробітний належав до сільських мешканців.
У січні-травні 2017 року статус безробітного мали 29,4 тис. осіб, з них отримали статус безробітного безпосередньо в травні майже 1,7 тис. осіб.
За сприяння служби зайнятості у січні-травні поточного року міськрайонними та районними центрами зайнятості працевлаштовано 8,8 тис. безробітних громадян. Рівень працевлаштування безробітних громадян становив 29,9%. Також було працевлаштовано 2,3 тис. громадян, які перебували на обліку в центрах зайнятості.
Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 6,1 тис. осіб. Рівень залучення безробітних громадян до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру склав 20,6%.
Проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості 4,0 тис. осіб, рівень охоплення професійним навчанням становив 13,7%.
Станом на 01 червня 2017 року кількість вакансій у базі даних центрів зайнятості області становила майже 2,9 тис. од.
У середньому на одну вакансію претендувало 5 осіб, у тому числі серед професіоналів – 3 особи, серед кваліфікованих робітників з інструментом –2 особи, серед фахівців – 5 осіб, серед працівників торгівлі і сфери послуг – 10 осіб, серед технічних службовців – 8 осіб, серед робітників з обслуговування технологічного устаткування – 4 особи, серед громадян без спеціальної підготовки – 8 осіб, а також серед кваліфікованих робітників сільського господарства – 4 особи.
Станом на 01 червня поточного року 10,3 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.
За останніми оприлюдненими даними Державної служби статистики України, рівень безробіття населення віком 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці у Кіровоградській області, збільшився з 11,4% (за 2015 рік) до 12,4% (2016 рік) економічно активного населення.
930     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб