Домовой - Светловодск
» » » Безробітні, навіть кому більше 45 років, можуть отримати ваучер на навчання

Безробітні, навіть кому більше 45 років, можуть отримати ваучер на навчання

Автор: redactor
Безробітні, навіть кому більше 45 років, можуть отримати ваучер на навчання
Донедавна вважалося, що кар’єра людини повинна початися і завершитися у єдиній сфері діяльності. Серйозно готуючись до вибору професії, ми переконані, що на все життя закладаємо основи для своєї кар’єри. Проте у сучасному світі технічного розвитку та економічної нестабільності такий стереотип втратив актуальність. Потрібно постійно поглиблювати свої знання та навички, освоювати вміння із суміжних галузей, а то й здобувати зовсім іншу професію.
Головний спосіб конструктивного переживання ситуації втрати роботи – активний пошук нової. Людям, які володіють актуальними для ринку праці професійними навичками, простіше знайти роботу в порівнянні з тими, хто має недостатню або застарілу підготовку, тому підвищення кваліфікації і перенавчання є важливими компонентами успішного працевлаштування у зрілому віці.
Аби мати змогу спокійно конкурувати на ринку праці із молодшими фахівцями і щоразу не вчитуватися в оголошення про роботу, де часто вказують бажаний вік кандидата на певну вакансію, варто звернутися до служби зайнятості. Один із варіантів, який вам запропонують – можливість підвищити рівень конкурентоспроможності шляхом отримання ваучера на перепідготовку, спеціалізацію, підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями згідно пріоритетних видів економічної діяльності, здобуття освіти на базі вже отриманого освітньо-кваліфікаційного рівня.
Механізм видачі ваучерів визначає «Порядок видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності осіб на ринку праці», затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207.
Нині розширено перелік професій, спеціальностей і напрямів підвищення кваліфікації для навчання, за якими може бути виданий ваучер. Серед нових професій, за якими можна отримати ваучер – верстатник деревообробних верстатів, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, машиніст бульдозера (будівельні роботи), машиніст екскаватора, машиніст крана автомобільного, монтажник систем утеплення будівель, охоронник, слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування, слюсар-сантехнік, швачка та ін.
Перелік навчальних закладів, які надають освіту за ваучерами, постійно оновлюється на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України. Тож кожен охочий може внести корективи у власну кар’єру у зрілому віці й обрати нову професію до душі.
Отже, змінити своє життя, враховуючи й професію, можна у будь-якому віці, варто лише захотіти!
910     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб