Домовой - Светловодск

Професійне навчання - інвестиція в майбутнє

Автор: redactor
Професійне навчання - інвестиція в майбутнє
За сучасних умов підвищення конкурентоспроможності робочої сили є одним із важливих завдань державного рівня.
Обласна служба зайнятості організовує професійне навчання, перенавчання та підвищення безробітних відповідно до потреб ринку праці та замовлень роботодавців. Головною вимогою при цьому є узгодження і потреб роботодавця, і інтересів шукача роботи, що сприяє якнайшвидшому працевлаштуванню людини, закріпленню її на новій роботі.
Також чинним законодавством про зайнятість населення передбачено право громадян на ваучер для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.
Даний ваучер можуть отримати, зокрема, особи віком старше 45-и років; громадяни, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції з числа інвалідів; внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи та ін.
Ваучер видається одноразово. Його вартість не може перевищувати десятикратний розмір визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатних осіб на момент прийняття рішення про видачу ваучера. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Якщо вартість навчання перевищує вартість ваучера, особа або роботодавець може оплатити різницю.
Отримавши ваучер, громадяни мають можливість пройти професійне навчання за професіями та спеціальностями відповідно до затвердженого законодавством переліку, а також самостійно обрати форму та місце навчання.
Навчання здійснюється на базі професійно-технічних та вищих навчальних закладів, підприємств, установ та організацій, що мають відповідні ліцензії щодо надання освітніх послуг та які в установленому порядку пройшли процедуру атестації чи акредитації.
Вибір професії, спеціальності або напряму підвищення кваліфікації та навчального закладу претендент на отримання ваучеру здійснює самостійно.
Державна служба зайнятості пропонує своїм клієнтам й таку послугу, як підтвердження результатів неформального професійного навчання за робітничими професіями.
Неформальне професійне навчання – це набуття особою певних професійних знань, вмінь та навичок, при цьому місце набуття, термін та форма навчання не регламентовані.
Результати неформального професійного навчання за робітничими професіями підтверджуються документом установленого зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації.
Варто додати, що підтвердження результатів неформального професійного навчання за робітничими професіями дає змогу, зокрема: визнати рівень робітничої кваліфікації людини незалежно від способу її отримання; забезпечити конкурентоспроможність на ринку праці й розширити можливості працевлаштування; скоротити терміни професійного навчання
За більш детальною інформацією звертайтеся до центрів зайнятості.

Кіровоградський обласний центр зайнятості

1663     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб