Домовой - Светловодск

Про воду і не тільки

Автор: redaktor
Про воду і не тількиПротягом останнього часу по місту ширяться чутки щодо негативних процесів, які відбуваються на ОКПВ «Дніпро-Кіровоград». Нагадаю читачам, що свого часу місто об’єднало наше підприємство з підприємствами Олександрії, Знам’янки та Кіровограду. В цьому році жителі Світловодська, несподівано для себе, дізналися про підвищення тарифу на водопостачання та водовідведення на 61%. До того ж, містом пішли чутки про те, що ОКВП розпродує майно та готується ліквідувати нижній забір води. Усі ці питання були обговорені на зустрічі міського голови та представників громадськості міста з Генеральним директором ОКПВ «Дніпо-Кіровоград» Романом Іликом.

На початку зустрічі начальник відділу з надзвичайних ситуацій міськвиконкому Шалаєвський обґрунтував стурбованість керівників та громади міста щодо консервації нижнього забору води. Ілик, в свою чергу, повідомив, що роботи з консервації забору не ведуться. Поки що проводяться розрахунки необхідності проведення цих робіт. Керівник підприємства зазначив, що сьогодні забір води, який проводиться в районі Ревівки, дозволяє забезпечити водою усіх споживачів. Консервація нижнього забору води дозволить скоротити витрати на утримання. В разі необхідності, за твердженням Ілика, працівники зможуть швидко розконсервувати та подати воду з цього забору.

Керівник ОКПВ повідомив, що зараз проводиться реконструкція водопроводу з Ревівки на Табурище, що дасть змогу покращити водопостачання цього мікрорайону.

Щодо тарифу, то Ілик зазначив, що він затверджений НКРЄ на основі розрахунків 2013 року. В ньому 50% складає заробітна платня персоналу підприємства, 40% - вартість електроенергії, 10 % - усі інші витрати. Для порівняння він навів структуру тарифу на таку ж послугу в Польщі. Там заробітна плата складає 20%, вартість електроенергії 20%, 10 % - податки, а усе інше – це інвестиційна складова. Отак живуть в Європі.

Повідомив Роман Ілик і про кредит від Світового банку, який має отримати підприємство. Перемовини щодо нього почалися ще Кіровоградським водоканалом, тому за рахунок цього кредиту буде покращення тільки для першого та другого підйомів води на Рівіці. Для цього витратять близько 90 мільйонів гривень 34 мільйонного доларового кредиту.

Щодо продажу майнового комплексу на Лісозаводському районі, то Ілик вказав, цей комплекс належав не Світловодському водоканалу, а підприємству Дніпро-Кіровоград. Дозвіл на його реалізацію був отриманий від обласної ради.

Зустріч з керівником ОКПВ пройшла в дискусії. У ній активну участь прийняли посадові особи міськвиконкому та громадські активісти.

За результатами зустрічі Міський голова повідомив, що в місті обов’язково пройдуть громадські слухання з цих питань.
Про воду і не тільки
Про воду і не тільки
Про воду і не тільки
Про воду і не тільки
Вадим Степанець
1992     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб