Домовой - Светловодск
» » » Польсько-український проект «Суспільний капітал для місцевого самоврядування. Комітети громадського діалогу у регіонах».

Польсько-український проект «Суспільний капітал для місцевого самоврядування. Комітети громадського діалогу у регіонах».

Автор: admin
Польсько-український проект  «Суспільний капітал для місцевого самоврядування. Комітети громадського діалогу у регіонах».


2 жовтня 2014 року в приміщенні кінотеатру «Прадо» відбудеться обговорення положень реформи місцевого самоврядування. Сьогодні навколо реформи місцевого самоврядування сформувалася неоднозначна ситуація. З одного боку, складається враження, що це питання буде вирішено однозначно, і реформа місцевого самоврядування нарешті відбудеться.
На думку її авторів це однозначно має зміцнити позиції самоврядування, посилити ресурсну і фінансову самодостатність громад, спростити життя людей. Адміністративні послуги «наблизяться» до місця проживання пересічного громадянина, і переважна кількість питань будуть вирішуватися на місцях.
З іншого боку, на етапі підготовки до реалізації реформ громади мають всебічно оцінити свої шанси та місце, визначити перелік можливих проблемних питань, що успішно запобігти їх виникненню. Зокрема, на місцевому рівні необхідно вивчити потенціал громади міста / району щодо підтримки впровадження реформи місцевого самоврядування.
На запланованій зустрічі представників органів місцевого самоврядування м. Світловодська та Світловодського району, Світловодської районної державної адміністрації та громадського активу міста і району планується обговорити проект Закону України «Про добровільне об’єднання громад» та концепцію Клубу громадського діалогу.
Обговорення відбувається в рамках реалізації спільного польсько-українського проекту «Суспільний капітал для місцевого самоврядування. Комітети громадського діалогу у регіонах». Проект реалізується Фундацією розвитку місцевої демократії (Польща, Щецин) та Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика (Україна, Київ) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Детальна інформація по тел. 097 232 49 66
Контактна особа, експерт проекту О. Возний
1839     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб