Домовой - Светловодск

Чи потрібні Україні патріоти?

Автор: admin
Чи потрібні Україні патріоти?

На питання, яке я виніс у заголовок цієї публікації, надали відповідь події цього року. Патріоти зараз стримують агресію Росії на сході, патріоти одягають та годують армію. Але це тільки частина громадян України. Є інші. Вони, маючи необхідну зараз військову спеціальність, роблять усе, що б уникнути мобілізації. Вони відмовляються надати допомогу армії, мотивуючи це тим, що платять податки. Саме завдяки таким «патріотам» відбулася тиха окупація Криму та бойові дії на Донбасі.

Протягом двадцяти років незалежності слово патріот було майже під забороною, а на того, хто себе називав патріотом України, ставилися як до екстреміста та фашиста. От і «маємо те, що маємо». Отже, що потрібно зродити зараз, щоб змінити ситуацію? Усе просто. Потрібно просто підтримати народну ініціативу.

Уже протягом декількох років у нашому місті діє Громадська організація «Світловодська федерація хортингу». Хортинг – це нове в структурі бойових мистецтв. Він включив до себе надбання українських бойових мистецтв, надбання козаків та елементи східних єдиноборств. В її основі – виховання українського патріота готового боронити свою країну. Вихованці світловодського хортингу дійсно справжні патріоти. Десять членів ГО зараз проходять підготовку в ЗСУ, а двоє вже воюють в зоні АТО. Відгуки про їх підготовку тільки позитивні.

Один з керівників хортингістів Костянтин Чехов поділився зі мною планами створення центру військово-патріотичного виховання в місті. ГО готова стати основою цього центру. За твердженням Чехова, у центрі могли б розвиватися існувати різні секції, у яких би загартовувалися молоді хлопці та дівчата. З цією ідеєю Костянтин звернувся до міського голови. Чехов просив надати в оренду приміщення бувшого дитячого садочку по вул. Пам’яті Героїв. Мер схвально поставився до пропозиції та обіцяв сприяння. Але усе поки що остається тільки «благими намерениями».

То невже нам не потрібні патріоти?

Вадим Степанець
2038     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб