Домовой - Светловодск

Ще раз про круглий стіл: погляд колеги

Автор: redaktor
Ще раз про круглий стіл: погляд колегиУ п’ятницю, 15 серпня, у світловодському «білому домі» відбувся круглий стіл «Гуманітарна, технологічна та силова безпека міста Світловодська. Виклики часу». Його організувала і провела Громадська рада при міськвиконкомі на чолі з обраним 15 липня головою Михайлом Касьяновим, легітимність обрання якого все ще заперечує міська мерія, аргументуючи це тим, що тоді участь у голосуванні взяли представники лише 21-ї із понад сотні громадських організацій, зареєстрованих у Світловодську. Тим не менш, у роботі круглого столу взяв участь перший заступник міського голови Сергій Філоненко та в. о. керівника виконкомівського оргвідділу Олександр Швець.

Не оминули захід і представники громадськості, військкомату, міліції, Кременчуцької ГЕС, Світловодської самооборони. З Кіровограду ділитися досвідом прибув модератор тамтешнього Євромайдану Андрій Лаврусь. В ході обговорення піднімалось питання, пов’язані із безпековими аспектами Світловодська в світлі проведення на сході країни АТО і прибуттям у цьому зв’язку до міста біженців звідти. І як заявляли деякі виступаючі, є серед них особи, не зовсім лояльні до України. Так це, чи ні, але це є поживним ґрунтом для замаскованих кремлівських провокаторів розповсюджувати чутки і про прапори ДНР або Московії, які, буцімто, біженці чіпляють на балконах пансіонату «Славутич», і про те, що вони гребують провіантом, побутовими речами, які їм від щирого серця приносять городяни… Все це, на думку учасників круглого столу, робиться для того, щоб посіяти розбрат між біженцями і місцевим населенням. А відсутність правдивої і своєчасної офіційної інформації лише підливає масла у вогонь. На цьому, зокрема, акцентували увагу представники нашої газети і інтернет-видання «svetlovodsk.info»: офіційні чинники, перестраховуючись, на контакт не поспішають, а чутки використовувати у своїх новинах і тим самим грати на руку московітам-ворогам – сумління не дозволяє. Відтак, наголошували ми, потрібен такий собі координатор, звернувшись до якого будь-якої миті, можна було би отримати вичерпну та правдиву (безумовно, з огляду на воєнний час) інформацію. Але два інших ЗМІ – ТРК «Веселка» та офіційний «білодомівський» рупор «Світловодськ вечірній» - заперечили нам. Так, телевізійниця запідозрила, що ми хочемо «пропхнути» на такого координатора свою людину. А газетярка наголосила, що журналісти мають самі роздобувати інформацію, а не чекати, коли її їм подадуть на «блюдці з голубою кайомочкою»… Логіка, безумовно, «залізна», на яку редактор «svetlovodsk.info» Вадим Степанець навів приклад: кілька місяців тому околицями Світловодська проїхала величезна колона військової техніки. Чи треба інформацію про це, у гонитві за сенсацією, поширювати у ЗМІ, яку, окрім цивільних, читатимуть вороги? (Кажуть, нардеп Олег Ляшко розтиражував в одній соцмережі інформацію про пересування наших військ в зоні АТО, чим не оминули скористатися «федерасти», завдавши по нашим воякам превентивного удару). «Свєт в окнє – помощь враґу», - додав редактор СІ Віталій Асауленко. З чим погодились присутні, більшість яких складали чоловіки, для яких ратна служба – не порожній звук.
Ще раз про круглий стіл: погляд колеги
«Світловодськ Інформ»
1749     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб