Домовой - Светловодск

Чи справді пошкоджені посіви

Автор: redaktor
Чи справді пошкоджені посівиНе помилюся, якщо скажу, що головним багатством України є її люди і земля. Комусь Бог дав нафту та газ, комусь залізну руду, а нам – родючу землю. Головне завдання українців – поєднати властиву нашому народові працездатність та родючість нашої землі. Переконаний, що таке поєднання здатне нагодувати весь світ, а нас зробити заможними. Після революції гідності у нас з’явився такий шанс. Головне, що б ми були чесними.

До мене потрапив цікавий документ. Це акт. В ньому зазначено, що комісія працівників СФГ «Гвіса» провела «огляд посівів сільськогосподарських культур на території Захарівської сільської ради, які були пошкоджені зливою та градобоєм або були змиті та замулені»… З погляду на погоду, яка стояла в червні та липні, нічого неправдоподібного. Вразили мене і збитки підприємства. Пошкоджено потоками дощових вод та побито градом посівів на площі 191 га. Такі втрати викликали занепокоєння, і я вирішив висвіти цю проблему якомога ширше.

Разом із головою РДА Русланом Степурою, представником Захарівської сільської ради та моїм колегою-журналістом, ми виїхали на поля, які постраждали від стихії. З’ясувалися дивні речі. Виявляється, що означені землі засіяло не СФГ «Гвіса», а ПП Поліна. Ще більше нас здивували самі поля. Ми добросовісно об’їхали усі віддалені дільниці, які мали бути, начебто, замулені, змиті та побиті градом. Дивно, але таких ми не знайшли.
Тільки в одному місці, на горбі, на, відносно, невеликій ділянці були відсутні посіви сої. Але змитими, замуленими чи побитими градом їх не назвеш. Швидше за все, цю дільницю, з якихось причин, просто не засіяли. Це зрозуміло, навіть, не фахівцям.

Постають законні питання. З якою метою був складений акт? Що хотіли показати цим актом СФГ «Гвіса» та ПП Поліна? Вони хочуть отримати страховку, чи показати збитки власникам орендованої землі?
Очікуємо відповіді.

Вадим Степанець

Чи справді пошкоджені посівиЧи справді пошкоджені посівиЧи справді пошкоджені посіви
Чи справді пошкоджені посіви
Чи справді пошкоджені посіви
Чи справді пошкоджені посіви
На фото:
1. "Змита", "замулена" та "пошкоджена" градом кукурудза
2. "Пошкоджений градобоем" та "замулений" соняшник
3. Дивним чином "змита", "замулена" та "побита градом потоками дощових вод" соя
2205     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб