Домовой - Светловодск
» » У Запоріжжі показали приголомшливої краси годинник і табуретки в українському стилі

У Запоріжжі показали приголомшливої краси годинник і табуретки в українському стилі

Автор: admin
У Запоріжжі показали приголомшливої краси годинник і табуретки в українському стилі
Одними з найцікавіших експонатів виставки-ярмарки робіт народних майстрів на Всеукраїнському козацькому фестивалі «Покрова на Хортиці" стали сувенірні вироби з дерева і скла з розписом в українському стилі з Світловодська Кіровоградської області. Це неймовірної краси свічники, дощечки, ложки, годинник, табуретки, яйця-мальованки, скриньки, посуд, скляні бутлі… На наших ярмарках такі побачила вперше.
 — Це центрально-український стиль розпису „Калини-мальви-макі", він існував у Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській областях приблизно 400-500 років тому, так і рушники вишивали, — пояснив „Индустриалке“ директор ТОВ «Аверс ЛТД“ Олександр Романенко з Світловодська. — У нас виробництво, що називається, від колоди і до кінця. Все малюється пензликом.
На фестивалі «Покрова на Хортиці" ми перший раз. Привезли речі від 10 грн. — розписна маленька ложечка і до 760 грн. — хлібник. А взагалі є у нас сувеніри і до 5000 грн.
1648     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб