Домовой - Светловодск
» » Українцям розкриють інформацію про формування тарифів на комунальні послуги

Українцям розкриють інформацію про формування тарифів на комунальні послуги

Автор: admin
Українцям розкриють інформацію про формування тарифів на комунальні послуги
Верховна Рада України прийняла в першому читанні і за основу президентський проект закону «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення» (№2505а).
За дане рішення проголосувало 256 із 333 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
«Законопроектом пропонується на законодавчому рівні затвердити механізм реалізації права споживачів на вільний доступ до інформації на ринках енергетики і комунальних послуг», – сказав представник президента України у Верховній Раді Степан Кубів.
Він також повідомив, що прийняття цього закону дозволяє забезпечити безперешкодне і безкоштовне отримання інформації за цілим рядом даних, що стосуються цін і тарифів на ресурси, їх якості, реальних обсягів споживання та іншої інформації, наприклад, про інвестиційні програми, джерела їх фінансування, залучені кредити та їх цільове використання в даній галузі.
Кубів уточнив, що даний законопроект дозволяє відкрити доступ до даних про надання населенню теплових, водних та енергетичних ресурсів і покликаний сприяти забезпеченню прозорості в діяльності суб’єктів господарювання.
Згідно з пояснювальною запискою, реалізація цього закону не потребує додаткових витрат з держбюджету
850     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб