Домовой - Светловодск

Про філософію...

Автор: redaktor
Дочитав «Чорного лебедя…» Нассіма. Як казал його колеги «річ в собі»… Написано доступно, читається легко, але філософія.
Моя порада для тих, хто не читав:читайте! Таких тямущих людей зараз не багато.

Ось тільки декілька його порад.
1. Скептицизм вимагає багато сил і коштує дорого. Скептично ставитися можна до речей, які мають глобальні наслідки . У житті дрібних питань і рішень краще бути недосконалим , вести себе по -дурному і по-людськи .

2. Ходіть на вечірки. Ви навіть припустити не можете, що ваша здатність робити щасливі відкриття приготувала для вас. Якщо у вас агорафобія, посилайте на вечірки своїх колег.

3. Приймати на віру прогнози, зроблені людиною в краватці - ідея погана . По можливості, піддражнювати людей, які занадто серйозно ставляться до своїх знань .

4. Одягайте кращі свої речі на власну страту, і не втрачайте власної гідності. Останній засіб боротьби з випадковістю - контроль власної поведінки. Це вам підвладне завжди. І при такому підході останнє слово завжди буде за вами.

5. Не намагайтеся заважати роботі складних систем, які існують з дуже давно. Ми не розуміємо їх логіки. Не забруднюйте планету. Залиште її такою, якою побачили вперше, і не звертайте уваги на наукові «докази».

6. Навчіться програвати з гордістю. Програвати швидко і чисто. Використовуйте метод проб і помилок завжди, коли можливо - вам треба стати професіоналом в тому, що стосується помилок.

7. Уникайте невдах. Якщо хтось поруч занадто часто говорить «неможливо», «ніколи», «занадто складно» - припиніть контакти з цією людиною. Ніколи не приймайте «ні» як відповідь. Під більшістю «так» слід розуміти «швидше за все».

8. Не читайте газет, щоб дізнатися новини. Там цікаві тільки чутки і профілі авторів. Новина має значення, якщо ви чуєте її в кафе, ресторанах, або, знову ж таки, на вечірках.

9. Трудоголізм може принести вам статус професора або BMW. Для отримання премії Букера, Нобелівської премії або приватного літака потрібні трудоголізм та вдача.

10. Відповідайте на листи від молодих людей швидше, ніж на листи від більш дорослих. Молодим ще багато чого доведеться домогтися, а більшість з них пам'ятає, хто знехтував ними на початку шляху.
1903     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб