Домовой - Светловодск
» » У Кіровограді збиратимуть підписи за те, щоб повернути водоканал у власність міста

У Кіровограді збиратимуть підписи за те, щоб повернути водоканал у власність міста

Автор: admin
У Кіровограді збиратимуть підписи за те, щоб повернути водоканал у власність міста
У Кіровограді ініціюватимуть повернення Кіровоградського міського водоканалу до комунальної власності міста. Про це заявив на сьогоднішній сесії Кіровоградської міської ради голова ГО "Рідний Кіровоград" Андрій Табалов.
За його словами, 3 роки тому чотири міські водоканали об'єднали в одне підприємство, однак від такого реформування нічого не змінилось, незважаючи на те, що обіцяли суттєве зниження тарифу на воду. Навпаки у 2011 році кіровоградці платили 6,88 грн. за куб. води, а з 1 травня 2015 року – 12,95 грн. за куб., тобто вартість води зросла майже вдвічі, а борги підприємства зменшились лише на 2 % і досі становлять близько 68 мільйонів гривень.
"Тому цього тижня ми починаємо збір підписів на підтримку ініціативи повернення Кіровоградського міського водоканалу до комунальної власності міста. Ми направляємо відповідне звернення до голови Кіровоградської обласної ради, оскільки саме цей орган виступає засновником Обласного комунально виробничого підприємства (ОКВП) "Дніпро-Кіровоград". Де просимо ініціювати таке від’єднання. Крім того, ми просимо провести аудит діяльності цього підприємства, для того, щоб з’ясувати причини: чому за останні 3 роки роботи, борги підприємства не зменшуються? Тільки зростають штрафні санкції і витрати на обслуговування цих боргів. І головне - чи закладені ці витрати у тарифи на воду для населення?" - зазначив у свому виступі Андрій Табалов.
1510     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб