Домовой - Светловодск

За неякісні послуги «Сервіспромексперт» – до суду

Автор: admin
13 серпня міський голова Юрій Котенко провів черговий особистий прийом громадян. Світловодці скаржилися на неякісне надання послуг комунальними підприємствами, галас біля піцерії «Челентано». За допомогою до очільника міста звернулися й переселенці з Луганська.
Першими розглянули колективні звернення від мешканців будинків №4 та №10 по вулиці Артема. Їх головна проблема – забита каналізація та антисанітарія в підвалах. Незадоволені жителі цього двору й роботою двірника, який працює на півставки. Цього часу йому вистачає тільки щоб папірці зібрати, а територія залишається неприбраною, амброзія не коситься, скаржилися люди. Та й взагалі, якість надання послуг ТОВ «Сервіспромексперт» їх не задовольняє, дуже часто їх звернення залишаються без уваги.
«При повному погашення заборгованості за кварплату ми гарантуємо 100% виконання усіх робіт, – наголосила директор ТОВ «Сервіспромексперт» Олена Петрова, зазначивши, що косити амброзію та відкачувати підвали почали вже сьогодні, а двірника можуть й замінити. Втім така відповідь не задовольнила заявників. «Чому люди, які сумлінно платять за квартиру, повинні відповідати за неплатників і отримувати неякісні послуги», – обурювалися присутні на прийомі, вони вже не вперше скаржаться, але ситуація не поліпшується.
Зважаючи на те, що наріканням жителів цих будинків немає кінця й краю, міський голова Юрій Котенко запропонував спробувати вирішити конфліктну ситуацію за допомогою букви закону, тож юридичному відділу доручили спільно з мешканцями підготувати позовну заяву до суду про неналежне виконання послуг ТОВ «Сервіспромексперт».
Ще одна колективна скарга з приводу протікання покрівлі надійшла від мешканців трьох квартир будинку по вулиці Приморська, 62. Вони розповіли, як у 2013 році за власні кошти придбали будівельні матеріали, а ЖЕК зобов’язався відремонтувати дах. Роботу комунальники виконали, але дуже неякісно, руберойд клали «в стик», та й на бітумі зекономили, хоча всього придбали вдосталь, тож зараз покрівля протікає, в квартирах неможливо зробити ремонт, бо усі стіни мокріють, бідкалися світловодці.
Роз'яснити ситуацію міський голова запропонував керівнику КП «Житлосвіт-2012» Олександру Письменному. Комунальник пояснив, що головного інженера, який відповідав за виконання робіт, звільнено тиждень тому, оскільки він недобросовісно ставився до своїх обов’язків. Що стосується звернення, Олександр Письменний пообіцяв, що через тиждень-два закуплять нові будматеріали й покрівлю над цими квартирами перекриють, а Юрій Котенко порадив людям звернутися до нього особисто, якщо роботи не будуть виконані.
Молодій родині, яка проживає в будинку на розі вулиць Єгорова та Леніна дуже заважає літній майданчик біля піцерії «Челентано». Вони переконані, що територія біля будинку зайнята самовільно. Мешканці скаржаться, що звідти постійно доноситься галас, часто й нецензурні слова, дим від приготування їжі потрапляє просто у вікна квартир, а ілюмінація від вивіски заважає спати вночі.
Це не самовільне захоплення території, адже є дозвіл міськвиконкому на виїзну торгівлю, який діє до 15.10. 2015 року, пояснили заявникам. Під час розгляду питання міський голова зачитав й лист від інших мешканців будинку, в якому йдеться, що піцерія зовсім не заважає, а навпаки – створює робочі місця для світловодців. Щоправда, як з'ясувалося, ті хто підписався під листом, проживають на верхніх поверхах. Для з'ясування ситуації Юрій Котенко доручив начальнику управління економіки Олександру Наумчику створити комісію, до якої залучити депутатів міської ради, представників СЕС, архітектури, ЖЕКу, органів опіки й піклування та ін., аби перевірити, чи порушуються умови, передбачені договором та права жителів будинку.
Останнє звернення стосувалося переселенця з Луганська, який проживає у Світловодську, а на даний час перебуває у відділенні інтенсивної терапії, і щодня на його лікування потрібні гроші. Про хворого піклується його землячка, тож жінці надали роз’яснення, яким чином оформити документи і куди слід звернутися для отримання грошової допомоги.
Источник:
Тетяна ШАПОВАЛОВА
1137     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб