Домовой - Светловодск
» » » Регіональний патріотизм як основа сучасного патріотичного виховання

Регіональний патріотизм як основа сучасного патріотичного виховання

Автор: redaktor
Регіональний патріотизм як основа сучасного патріотичного вихованняЗадовго до народження. Сучасною наукою доведено значну роль спадковості в формуванні якостей особистості. Проте, аналіз досліджень з питань ролі спадковості у формуванні патріотизму не дає чіткої відповіді. Практичний досвід показує, що починаючи з перших днів життя, кожна людина виявляє різні пріоритети своєї активності. Так, одні, підсвідомо, піклуються лише про увагу до себе, інші ж починають здійснювати пізнання навколишнього.

За пізнанням слідує розуміння, далі любов і повага і нарешті збереження, примноження і передача у майбутнє. Причому, в сім`ї, де стимулюється пізнання оточуючого дитиною це може абсолютно не сприйматися, і навпаки діти, що взагалі не охоплені таким вихованням постійно перебувають у дослідженні. Саме у підсвідомості такого пізнання можна простежити риси спадковості. Як виявляється, пізнавальна, суспільна, політична, патріотична активність була притаманною більшості представникам роду майбутнього патріота. І незалежно від сьогоденного оточення доля його є передбаченою. Важливою передумовою на майбутнє тут має стати активність спрямована на служіння громаді та рідній землі. Отже, визначаємо перші основні фактори формування регіонального патріота – це спадкова потреба у пізнанні та спадкова здатність до служіння іншим.

Великою трагедією українського народу є цілеспрямоване нищення національної еліти, носія державотворчого генофонду. За монголо-татар знищено княжі роди, за Речі Посполитої та Московії — козацьку старшину, за радянського союзу — господарів та інтелігенцію. Генетичний зв’язок перервано та не знищено. Сьогодні нам потрібно активніше шукати в собі та навколо себе ті розпорошені зернята любові та самопожертви до ближнього. Шукати, а знайшовши, по новому пересівати та доглядати і передавати у подальший спадок.

М.В. Середенко,
голова обласної ГО «Асоціація молоді Кіровоградщини „Златопілля“
2469     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб