Домовой - Светловодск

Єпископ Боголєп нарешті відвідав Світловодськ

Автор: redaktor
Єпископ Боголєп нарешті відвідав СвітловодськЄпископ Олександрійський і Світловодський Української Православної Церкви Московського Патріархату Боголєп мав би провести цю зустріч у міському Палаці культури ще 31 липня, принаймні, так було анонсовано. Тоді зустріч із владикою не відбулася. Але найближчими днями, обіцялося, вона таки має відбутися…

8 серпня на ґанку міського Палацу культури, окрім світловодських батюшок, сановного гостя особисто зустрічав міський голова Юрій Котенко.
Розпочинаючи зустріч у заповненій на третину концертній залі, єпископ наголосив, що даний візит не пов’язаний із подіями в країні, зокрема, на Донбасі і носить передовсім просвітницький характер. Як підтвердження, він майже половину своєї годинної зустрічі присвятив розповіді про православне подвижництво преподобного Сергія Радонєжського. Наголошуючи на його святості – чесноти, якої так бракує і громадянам, і можновладцям. Після чого він відповів на запитання присутніх, більшість із яких була присвячена саме подіям на сході країні і довкола них. А громадська активістка Надія Мальцева передала владиці звернення від проукраїнської частини громади з побажанням на виборах нового предстоятеля УПЦ МП обрати патріотично налаштованого патріарха, якому би була близька ідея створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви. На що владика відповів, що його Церква, хоча і підпорядковується Московському Патріархатові, жодного диктату і примусу від нього вона не зазнає і є фактично єдиною канонічною православною церквою – на відміну від УПЦ Київського патріархату і Української Автокефальної Православної Церкви, яка, якщо вірити, єпископу була створена ледь не на розпорядження… Симона Петлюри. Цим самим він дав присутнім недвозначно зрозуміти: УПЦ МП і надалі залишатиметься у московському підпорядкуванні.

Єпископ Боголєп нарешті відвідав Світловодськ
Єпископ Боголєп нарешті відвідав Світловодськ
Єпископ Боголєп нарешті відвідав Світловодськ
«Світловодськ Інформ»
2045     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб