Домовой - Светловодск

Почепили, наче вкрали

Автор: redaktor
Почепили, наче вкралиВчора по обіді, приблизно у той час, коли влада піарилась біля чорнобильців, вшановуючи 28-і роковин трагедії на ЧАЕС біля меморіалу до цієї дати, неподалік – на центральній площі – біля постаменту демонтованого пам’ятника Лєніну зупинився мікроавтобус… І вже за кілька хвилин дошка з чорного габро з написом «Вічна слава і пам'ять героям Небесної сотні» висіла там, ледь прикриваючи клікуху «вождя світового пролетаріату». Що се означає? Чи нехлюйство, чи блюзнірство наших чиновників та політиканів? Скоріш за все і те, і те!

По-перше, думаючі та свідомі люди пропонували зрівняти те прокляте місце з землею, облаштувати його освяченим фонтанчиком аби свята вода змивала увесь той негатив, який ніс у собі кат-Лєнін. А для увічнення пам’яті героїв, що загинули, замітьте, не 500, не 100 і навіть, не минулого року, остаточно визволяючи Україну від залишків московської окупації, знайти інше – більш символічне та креативне місце.

… На наше запитання: а де ж обіцяна у проекті лампадка і чому така ганебно-маленька дощечка, і врешті, чому ця процедура проходить «втіхаря», тобто, без урочистого відкриття, освячення тощо? Мужички-монтажники з того мікроавтобусу скупо відповіли, мовляв, що замовили – те й виконали… Напевне міському голові Юрієві Котенку варто з’ясувати, що то за замовники такі і «зняти з них стружку» за такий формалізм. Адже мова йдеться про пам'ять людську! Про що варто замислитись й містечковим політикам. А електорату зробити свої висновки.

Почепили, наче вкрали
Віталій АСАУЛЕНКО,
«Світловодськ Інформ»
2339     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб