Домовой - Светловодск

Александрійцю світить три роки за сепаратизм

Автор: admin
Александрійцю світить три роки за сепаратизмНа Кіровоградщині за гратами може опинитися чоловік, який закликав до повалення української державності. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Прокуратурою області спільно з Управлінням СБУ в області викрито незаконну діяльність 24-річного мешканця міста Кіровограда, який в Інтернеті розміщував заклики вступати до лав «ополчення Донбасу», знищувати українську державність, фінансувати дії так званих «ополченців» та інші антидержавні матеріали.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України(Стаття 109. Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Частина 2. Публічні заклики до насильницької зміни чи пова­лення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, — караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.).

Антидержавні заклики кіровоградець розповсюджував через сторінку у соціальній мережі з ідеологічних мотивів – підтримки ідеї створення так званих «народних республік».
На даний час, вказаній особі повідомлено про підозру у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками УСБУ України в області за процесуального керівництва прокуратури.
1729     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб