Домовой - Светловодск
» » » “Турбоатом” завершив виробництво обладнання для КремГЕСу в Світловодську

“Турбоатом” завершив виробництво обладнання для КремГЕСу в Світловодську

Автор: admin
“Турбоатом” завершив виробництво обладнання для КремГЕСу в СвітловодськуНайбільший виробник турбінного устаткування завод “Турбоатом” (Харків) завершив виробництво обладнання для Кременчуцької гідроелектростанції (Світловодськ, Кіровоградська область).


“У листопаді 2014 підприємство виготовило і відвантажило маслоприймач і запасні частини гідротурбіни. Замовлення закрите у виробництві”.

В даний час на станції виконується монтаж обладнання.

“Повторно зібрано, випробувано і опущено в кратер гідроагрегату робоче колесо, здійснюється установка направляючого апарату та інших механізмів гідротурбіни”, – йдеться в повідомленні.

На Кременчуцькій ГЕС “Турбоатом” модернізував третю турбіну, четверта перебуває у провадженні. У червні 2009 року після реконструкції був пущений перший гідроагрегат, в грудні 2012 року – другий.

Компанія зазначає, що, згідно з контрактом, укладеним в липні 2011 року, “Турбоатом” справить реконструкцію трьох поворотно-лопатевих гідротурбін номінальною потужністю 58 МВт з заміною робочих коліс діаметром 8 м, валів гідротурбін, лопаток направляючого апарату і підшипників.

В результаті виконаних робіт потужність кожного агрегату зросте до 64 МВт.

Згідно з повідомленням, терміни поставок першої турбіни – 2014 рік, другий – 2015, третьої – 2016 рік.

Кременчуцька ГЕС є третім ступенем каскаду гідроелектростанцій на р. Дніпро.

Усі 12 турбін, встановлені на ГЕС, вироблені заводом “Турбоатом”, перший гідроагрегат був введений в експлуатацію в 1959 році, останній – в 1960 році.
2843     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб