Домовой - Светловодск

В Україні запроваджено два нових державних свята

Автор: admin
В Україні запроваджено два нових державних святаІніціатором нововведення став Президент України Петро Порошенко. Він підписав укази про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи, 22 січня – Дня Соборності України.

Прес-служба глави держави інформує: «Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності».

«Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада», – зазначив Петро Порошенко. За словами президента, 22 січня, як і раніше, країна святкуватиме День Соборності.

Нагадаємо, після Помаранчевої революції третій президент України Віктор Ющенко заснував на її честь свято – День Свободи, яке відзначалося 22 листопада. 30 грудня 2011 року четвертий президент України Віктор Янукович своїм указом скасував День Свободи. Цим же ж указом він скасував День Соборності 22 січня і встановив нове свято – День Соборності та Свободи України.
2494     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб