Домовой - Светловодск

Найем з Лещенком взяли у заручники спостерігача

Автор: admin
Найем з Лещенком взяли у заручники спостерігача
В межах 102-го виборчого округу на Кіровоградщині відбулися перші грубі провокації з боку заїжджих журналістів Мустафи Найема та Сергія Лещенка. Близько 12 години, в селі Казарня Знам’янського району, вони закрили у власному кабінеті, відібрали телефон у директора Будинку культури офіційного спостерігача від кандидата Олександра Ковтуна. Жінку на разі тримають у заручниках, та погрожують карною справою.
Мустафа Найем та Сергій Лещенко почали свої брудні провокації в межах 102-го виборчого округу. Перший інцидент за участю заїжджих чорних політтехнологів стався сьогодні близько 12 години на виборчій дільниці №240.
Так звані керівники об’єднаного штабу «єдиного демократичного кандидата» Андрія Лавруся, заблокували у власному кабінеті директора Будинку культури селища Казарня Знам’янського району Любов Миколаївну Омелько, яка є офіційним спостерігачем від кандидата Олександра Ковтуна.
За словами жінки, Найем та Лещенко побили її, застосувавши фізичну силу, обшукали, та вилучили мобільний телефон. Наразі на спостерігача здійснюється відвертий моральний тиск. Так звані «активісти» Лавруся не допускають спостерігача до виборчої дільниці, тримають її у власному кабінеті та погрожують карною відповідальністю «Мій чоловік – Омелько Василь Кирилович, є офіційним спостерігачем від кандидата Олеся Довгого. Він відмічав у списку виборців явку на 11 годину. А після того, як пішов випити каву та попросив мене продовжити відмічати людей, що проголосували, до мене в кабінет увірвалися Найем з Лещенком, та ще 5 чоловік», — каже Омелько.
«Вони почали застосовувати до мене грубу фізичну силу, знімати на камеру, фотографувати, обшукали та вилучили мобільний телефон. Вони почали казати, що я складаю списки виборців, яких начебто я ж сама і підкуповувала на користь Довгого. Почали погрожувати тюрмою. Мене зараз не випускають навіть в туалет. У мене піднявся тиск. Вони кажуть, що я начебто роздавала гроші. Це просто якийсь жах. Зараз я не можу спостерігати за ходом голосування», — розповіла Любов Омелько.
Про цю брудну провокацію на своїх сторінках у Фейсбуці розповіли й самі Найм та Лещенко.
«У селі Казарня ми накрили карусель на користь Довгого. Директорка клубу, яка підкуповувала виборців за Довгого і яку тепер опитує міліціонер, встигла подзвонити координаторам Довгого», — пише Лещенко.
Насправді, як каже чоловік Любові Миколаївни, «Найем з Лещенком самі готують провокації з так званими „каруселями“, та намагаються заблокувати та залякати офіційних спостерігачів, щоб вони закрили на ці брудні фальсифікації очі. На даний час ми вимагаємо від правоохоронних органів негайно припинити цей безлад, та скласти відповідні протоколи про порушення виборчого законодавства групою підтримки Лавруся. Ми також напишемо відповідні заяви про скоєнні злочину».
Як свідчать юристи, дії Найема, Лещенко та інших учасників провокації порушують частину 9 статті 36 Закону «Про вибори народних депутатів України», а саме положення про «взяття участі членів виборчих комісій в засіданнях та виконанні ними своїх обов’язків».
Це є грубим перешкоджанням прозорості виборчого процесу. Крім того, дії Найема та Лещенко можуть розцінюватися, як викрадання та незаконне позбавлення волі громадян, що підпадає під дію Кримінального кодексу України.
Разом з тим, як інформують спостерігачі, в Знам’янці, у приміщенні школи №3, у присутності телекамер, активісти Лавруся почали роздавати виборцям гроші, представляючись активістами Довгого.
Крім того, зафіксований ще один факт побиття спостерігача, фамілія якого зараз з’ясовується.
«Одного зі спостерігачів, люди, які супроводжували Мустафу Найема, побили, забрали мобільний телефон, та закрили в пустому приміщенні. Нападники представлялись, як місцева самооборона. Зараз ми намагаємося вияснити, хто є цей спостерігач, та робимо спроби його визволення», — кажуть у штабі Олеся Довгого.

Источник
1921     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Айхерб