Домовой - Светловодск
» » » На Кіровоградщині виявлено багаточисленні факти порушення вимог водного законодавства

На Кіровоградщині виявлено багаточисленні факти порушення вимог водного законодавства

Автор: admin
На Кіровоградщині виявлено багаточисленні факти порушення вимог водного законодавства

Органами прокуратури області з початку року виявлено 8 фактів незаконного видобування підземних вод підприємствами регіону, збитки, завдані такими діями, склали понад 2 млн. грн.
Про це повідомила керівник відділу прокуратури області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Олена Нестерова. «В ході перевірок суб’єктів господарювання на предмет додержання вимог водного законодавства прокуратурою області виявлено 8 фактів незаконного видобування підземних вод. За кожним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження, розслідування п’яти з яких завершено, обвинувальні акти скеровано на розгляд суду. Збитки, завданні навколишньому природному середовищу такими протиправними діями, склали понад 2 млн. грн., прокуратура у судовому порядку вимагає відшкодувати вказані кошти державі», - зазначила вона.
За словами керівника відділу саме неналежне державне управління та послаблення контролю з боку контролюючих органів, зокрема екологічної інспекції, призвело до виникнення порушень водного законодавства. Зважаючи на викладене начальнику Державної екологічної інспекції в області внесено подання, за результатами розгляду якого до відповідальності притягнуто 8 службових осіб інспекції.
Реагували прокурори і на порушення з боку органів місцевого самоврядування. Міськрайонними прокурорами у поточному році внесено сільським та міським головам більше 30 подань про усунення порушень водного законодавства, за якими до відповідальності притягнуто 22 посадовці.
Насамкінець керівник відділу наголосила, що за втручання прокуратури до міських фондів охорони навколишнього природного середовища підприємствами регіону сплачено заборгованість у розмірі 200 тис. грн. за скиди стічних вод у комунальну каналізацію.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
2162     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб