Домовой - Светловодск

Чи буде тепло в наших оселях?

Автор: admin
Чи буде тепло в наших оселях?
Чи буде тепло в наших оселях?
Чи буде тепло в наших оселях?
Саме це питання стало лейтмотивом зустрічі, яка відбулася в п’ятницю в конференц-залі СП «Світловодськпобут». У ній прийняли участь керівництво підприємства, члени Громадської ради та преса.
Відповідаючи на поставлене питання щодо готовності СП до опалювального сезону, генеральний директор Володимир Михайлик показав присутнім підписаний акт про технічну готовність об’єктів підприємства до опалювального сезону. Він завірив, що до роботи готовий і персонал. Штат укомплектований підготовленими і кваліфікованими працівниками. Протягом літа на двох котельнях були замінені котли на більш економічні та сучасні, та проведені усі необхідні роботи.
Громадськість цікавило питання лімітів газу. Керівництво повідомило, що, по попереднім даним, в цьому році ліміт газу буде скорочено на 30%. На підприємстві сподіваються, що нас виручить тепла осінь. Згідно з розпорядженням уряду, опалювальний сезон розпочнеться тоді, коли середнє добова температура протягом двох суток буде не вище +8 градусів.
Головний інженер Юрій Роздоба повідомив, що майже всі об’єкти, на які подається тепло, готові до сезону. Втім, визиває занепокоєння підготовка будинків, які обслуговуються КП «Добробут» за адресами Приморська, 38, 74, Леніна, 67 та будинок по вулиці Конько, 31. З цього приводу керівництво направило листи на керівників підприємств, які мають підготувати будинки та керівникам міста. Нажаль, відповіді на них відсутні.
На підприємстві повідомили про дивну ситуацію, яка склалася з повіркою газових лічильників. СП вчасно повірили їх в сертифікованій організації, але буквально декілька днів назад прийшов лист від газопостачальників з вимогою переповірити лічильники в іншій організації.
На зустрічі обговорювалося питання можливості переходу СП на альтернативні види опалення. На думку керівників, це призведе до значного удорожчання послуги. Котельні міста будувалися під опалення газом. Для переобладнання на пілети чи інші види палева потрібно перебудовувати не тільки котли, але й будуцвати інфраструктуру з доставки та зберігання. Мазут, який може розглядатися як альтернатива, з урахуванням доставки буде теж дорожчий за газ.
Громадські активісти піднімали питання установок когенерації. Як повідомив Михайлик, ці установки працюють тільки в опалювальний сезон і впливають на зменшення тарифу. Щодо удорожчання самого тарифу, то Володимир повідомив, що НКРЄ прийняло таке рішення після вказівок КМ.
На 1 жовтня підприємство має кредиторську заборгованість у 9 млн 854 тис 630 грн 36 копійок. З них 7 млн 499 тис заборгувало населення, 998 тисяч – бюджет, усе інше – інші боржники. Юридична служба підприємства веде відповідну роботу з ліквідації заборгованості. Бюджетну заборгованість, яку не сплачує міська влада, складає борг за опалення вільних, неорендованих приміщень. Отже, потрібно сплачувати ці кошти. Саме тому підприємство подало до суду на міськиконком.
Борг населення вражає. Як повідомила юридична служба, серед боржників, багато зовсім не бідних людей. Ті, хто попав у скрутне становище і не може вчасно розрахуватися, мають прийти на підприємство, де вони зможуть разом з юристами знайти відповідне рішення. Під час спілкування було підняте ще одне важливе питання. Мешканці одного з будинків зіткнулися з тим, що власник квартири вирізав в ній влітку батареї. Встановлювати індивідуальне опалення він не збирається. Таким чином порушується тепловий баланс будинку та страждають сусіди. Керівники СП просять мешканців повідомлять підприємство про такі випадки.
Під час зустрічі керівники підприємства висловили здивованість щодо дії керівництва міста та ЦРЛ щодо котельні пологового відділення. 1 жовтня надійшло рішення виконкому про передачу котельні ЦРЛ, а 3 жовтня – лист від головного лікаря з проханням до СП вчасно включити опалення та подати гарячу воду.
Зустріч пройшла в діловій обстановці. Було прийняте рішення обговорити питання готовності до опалювального сезону на засіданні Громадської ради.

Вадим Степанець
2162     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб