Домовой - Светловодск

На окрузі № 102 зі значним відривом перемагає Олесь Довгий

Автор: admin
На окрузі № 102 зі значним відривом перемагає Олесь Довгий
У виборчій кампанії за мажоритарним округом №102, що на Кіровоградщині, впевнено лідирує колишній секретар Київської міської ради Олесь Довгий. За даними останніх соціологічних досліджень, за Довгого готові проголосувати майже 32% виборців.

В період з 3 по 9 жовтня поточного року, в межах мажоритарного округу № 102 на Кіровоградщині, групою активістів і експертами Центру «Всеукраїнський соціологічний союз» було проведено чергове соціологічне дослідження щодо складання портрету головних пріоритетів виборців під час голосування за того чи іншого кандидата у Народні депутати України.
Отже, згідно із результатами соціологічного дослідження, наявним лідером парламентських перегонів є Олесь Довгий, який суттєво покращив свої рейтинги з моменту минулого соціологічного опитування, що проводилося з 18 по 30 вересня поточного року. Рейтинг електоральних симпатій Довгого зріс з 19% до 31,8%. Саме така кількість опитаних респондентів назвала Довгого «наявним лідером парламентських перегонів».
Ще одна несподіванка останнього тижня – стрімке розчарування електорату в кандидатах від партій, що забезпечило вихід на другу позицію рейтингу колишнього міністра охорони навколишнього середовища Віктора Бойко. Хоча Бойко і втратив 2,4% (з 9,3% до 6,3%), стрімке падіння електоральних симпатій до інших кандидатів, на даний час, забезпечує колишньому міністру Януковича «срібло» у виборчій кампанії.
Підняли власні рейтинги представник «Батьківщини» Олексій Луганов (5,3% проти 4,2%) та
представник «Народного Фронту» Сергій Лібега (з 4,1% до 4,9%). Як вважають експерти, зростання електоральної підтримки відбулося за рахунок активізації цими кандидатами власних агітаційних заходів.
Практично все втратив діючий депутат Олександрівської районної ради Андрій Лаврусь, рейтинг якого впав з 5,1% до 0,5%.
За словами директора Центру «Всеукраїнський соціологічний союз» Сергія Кузьменко, скоріше за всього, виборча кампанія Лавруся опинилася під загрозою після того, як громадськості стало відомо про те, що він проігнорував повістку про призов на військову службу до зони проведення АТО.
Стрімке падіння рейтингів кандидатів від політичних сил Кузьменко пояснює стрімким падінням рівня життя, зростанням цін та припиненням реалізації соціальних програм.
Отже, станом на 9 жовтня 2014 року, розстановка сил на мажоритарному окрузі № 102 виглядає наступним чином:

№ Кандидат Рейтинг популярності

1 Олесь Довгий 31,8%
2 Віктор Бойко 6,9%
3 Олексій Луганов 5,3%
4 Сергій Лібега 4,9%
5 Вадим Бондар 3%
6 Олександр Прилуцький 1,1%
7 Олександр Ковтун 0,9%
8 Сергій Самородченко 0,7%
9 Олександр Беляй 0,5%
10 Андрій Лаврусь 0,5%
11 Тігран Хачатрян 0,1%

Решта виборців або ще не вирішила за кого голосуватимуть, або не братиме участі у голосуванні.
2604     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Айхерб