Домовой - Светловодск

Чергова сесія вибухнула скандалом

Автор: admin
Чергова сесія вибухнула скандалом
У вівторок, на 10 годин ранку, була призначена чергова сесія міської ради. Напередодні з’явилася інформація про те, що плануються якісь провокації щодо кандидата в народні депутати Олеся Довгного та керівників міста.
Чергова сесія вибухнула скандалом
За пів години до початку сесії перед входом до будівлі виконкому з’явився бак для сміття, а перед виконкомом – молоді хлопці в військовій формі з емблемою світловодської самооборони. Отже, усі очікували дійства. Але до початку сесії нічого не відбулося. А от сесія сподівання на дійство виправдала.
Чергова сесія вибухнула скандалом

Сесія ради розпочалася з відставки. Таку заяву зробив заступник міського голови Олександр Сич.

На початку сесії, несподівано для деяких депутатів, міський голова вніс декілька додаткових питань, які не пройшли комісії. Депутати посперечалися, але до розгляду включили.

Перше ж питання з уточнення бюджету визвало пожвавлення серед депутатів. Депутати Сапянов та Пащенко забажали дізнатися, чи правда, що ремонт асфальтового покриття, яке проводиться зараз в місті, відбувається коштом Олеся Довгого. Начальник фінансового управління Наталія Яременко повідомила, що ремонт здійснюється за рахунок державних коштів та коштів міського бюджету, Отже, Довгий ніякого відношення до ремонту не має. Втім, депутат Любов Чекаленко припустила, що Олесь прискорив виділення коштів для нашого міста. Ось так!
Чергова сесія вибухнула скандалом
Чергова сесія вибухнула скандалом
Далі депутати, розігрівшись на фінансових питаннях, розпочали справжню баталію навколо надання згоди на розроблення проектів землеустрою. Під їх гарячу руку попали підприємці, які хотіли зробити пристройки до своїх приміщень, що розташовані на першому поверсі в будинках по вулиці Леніна 104 та 106. У залі вже вітав дух виборів, тому підприємцям відмовили. Втім, надія на позитивне вирішення є. За справу береться депутат, який протягом 2013 року був присутнім аж на чотирьох сесіях. При обговоренні цих питань депутати запропонували бізнесу стати соціально відповідальними. Пропонувалося підприємцям прийняти участь у ремонті тротуарів, дитячих майданчиків тощо. При цьому, міський голова стверджував, що усе це є у пакеті до проекту. Еле як побачити цей пакет? Як я зрозумів його не бачили навіть депутати.
Чергова сесія вибухнула скандалом
Чергова сесія вибухнула скандалом
Розгляд інших питань порядку денного пройшли у спокійному режимі аж до моменту, коли розпочався розгляд подання прокурора. Останнє стосується обслуговування СП «Світловодськпобут» автономної котельні пологового відділення ЦРЛ та установки когенерації , яка встановлена в СП. У обговоренні прийняли участь депутати Сапянов, Помазан, Чекаленко, Прасол, Сич, депутат обласної ради Яременко та громадський активіст Павловська. Кожен з виступаючих навів свої аргументи, та відстоював свою точку зору. Градус дискусії був високий, але він зовсім «зашкалив», коли слово надали Олександру Путиліну. Свій виступ він перевів у площину особистих стосунків з секретарем ради Зінаїдою Климчук. Такий перебіг подій не сподобався окремим депутатам. Вони стали виходити із зали. Після того, як міський голова припинив виступ Путиліна, з’ясувалося, що кворума для прийняття рішення немає. Було прийняте рішення зробити перерву в проведенні сесію та продовжити її через кілька днів.

Будемо очікувати на продовження.
P.S. Осталося загадкою контейнер для сміття перед виконкомом та присутність на сесії молодих самооборонівців.


Вадим Степанець
1912     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб