Домовой - Светловодск

Слово про рятувальників

Автор: redaktor
Слово про рятувальниківСлужба порятунку має девіз: Запобігти. Врятувати. Допомогти. Саме він відображає нелегкі будні рятувальників. Попередження та ліквідація пожеж, різного роду аварій та катастроф, знешкодження боєприпасів, рятування людей на воді, під час ДТП та з-під завалів – ось далеко неповний перелік завдань оперативно-рятувальної служби -10.

Звичайно, якщо говорити сухою мовою цифр, то статистика така: з початку року виникло 107 надзвичайних подій з них – 54 – пожежі, 6 випадків необережного поводження на воді, 46 – іншого характеру, 1 – випадок обмороження. Загиблих – 6.

Проте, як на мене, особливо перед святом хочеться згадувати найприємніші події із нашого життя, як це не звучить дивно, але і у наших важких трудових буднях є досить приємні моменти. Це врятовані нами життя. У кожного рятувальника є свій список врятованих людей. У когось він вираховується одиницями, а у когось десятками. Звичайно їх імена вже потроху забуваються, але обличчя, сльози на очах, міцні обійми, вдячність згадуються і дотепер, розуміючи аби не наша оперативність, уміння діяти в екстремальних ситуаціях їх життя б могло обірватися. Дуже шкода, що незважаючи на всю необхідність нашої служи (адже куди не кинь, ми до всього причетні : будь то газ, вода чи побут — в тій чи іншій мірі без нашої служби не обійтися. З поміж наших основних, написаних кров’ю функцій, ми рятуємо тварин, обігріваємо взимку обездолених і постійно ми в русі) чомусь держава не дуже звертає на нас увагу. Як це не страшно звучить, але ми повністю кинуті напризволяще: кошти на комунальні послуги, на бойовий одяг, пальне для бойових автомобілів та врешті-решт і запчастини до них ми шукаємо самі.

Втім, не дивлячись на це все, ми намагаємося не лише триматися на плаву, а якось і прикрашатися: за останній рік нами було зроблено ремонтні роботи для покращення роботи бійців служби. Від себе можу з упевненістю додати, що по цьому ми є одні із кращих в області. Цього б не було, якби не працьовитість наших співробітників, адже все це ми робили своїми руками.

Але то все наболіле: ми стоїмо на порозі свого свята саме з цієї нагоди я вітаю всіх тих хто обрав одну із найскладніших професій, покликану боротися із найнебезпечнішими стихіями.

Інколи ціною власного життя, ви, не вагаючись, готові кинутися у вогонь, щоб прийти на допомогу людям, рятуючи і їхні життя, і їхнє майно. Це свято сильних і відважних людей. За готовність у будь-яку хвилину прийти на допомогу, героїзм і відвагу ви здобули повагу і шану людей.
Тисячі успішно ліквідованих пожеж і врятованих із вогню людей – це, мабуть, найкраще підтвердження особливої важливості та благородності нашої професії.

Особливої уваги заслуговують пенсіонери, саме ви, вірніше з вашої доброї руки, напутнього слова ми є зараз такими.
Бажаю усім, хто присвятив своє життя професії вогнеборця, життєвої енергії, незборимої волі й стійкості духу, витримки і мужності у справі служіння державі та народу України.

Нехай злагода та достаток завжди панують у ваших оселях,
а ваша праця сторицею повертається вам здоров'ям, щастям та добром.

Ярослав Любецький
1759     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб